Cea mai ciudata legenda a Capitalei. Cum a ajuns ciobanul Bucur sa-i testeze dragostea Dambovitei cu un cutit

Cea mai ciudata legenda a Capitalei. Cum a ajuns ciobanul Bucur sa-i testeze dragostea Dambovitei cu un cutit

Se spune ca povestea Dambovitei a inceput in urma cu multa vreme, intr-o padure din Romania in care avea casa un taietor de lemne. Testul dragostei Dupa minute bune de mers, Dambovita a inceput sa se simta din ce in ce mai rau si banuia ca starea ei este cauzata de print.

acum 102 luni (25 May 2015)

Se spune ca povestea Dambovitei a inceput in urma cu multa vreme, intr-o padure din Romania in care avea casa un taietor de lemne. Cei doi se stiu din copilarie si usor-usor au ajuns sa se indragosteasca nebuneste unul de celalat.

Anii au trecut peste cei doi indragostiti si intr-o noapte, la usa taietorul de lemne a aparut un print. Acesta se plangea de faptul ca este urmarit de mai multi hoti si ca nu stie cum ar putea sa scape de acestia, povestesc istoricii.

FOTO pozeonline.ro

Dupa cateva clipe l-a intrebat pe tatal Dambovitei daca doreste sa-i arate drumul sper varful muntelui in care era padurea.

Testul dragostei

Dupa minute bune de mers, Dambovita a inceput sa se simta din ce in ce mai rau si banuia ca starea ei este cauzata de print. Ajunsi pe cararea din varful muntelui, printul misterior ii spune Dambovitei ca s-a indragostit de ea si ca vrea sa ii fie sotie. Dupa lungi discutii, printul i-a spus Dambovitei ca totul a fost o incercare si ca el este, de fapt, duhul muntelui care a vrut sa-i testeze fidelitatea.

FOTO pozeonline.ro

Speriat de faptul ca Dambovita n-a mai ajuns acasa, tatal ei l-a anuntat pe Bucur ca ceva rau i s-a inttmplat fetei sale. Ajuns la Dambovita, Bucur i-a reprosat ca l-a tradat si a suspus-o unui test. I-a spus sa dea cu cutitul in piatra si daca piatra se despica inseamna ca ea este inca pura.

FOTO pozeonline.ro

Fata a lovit piatra cu acel cutit si din ea a inceput sa curga o apa care a fost numita ca fata. Iubirea celor doi tineri a fost extraordinara si in cele din urma s-au casatorit, formand Bucurestiul in acre curge Dambovita si care a fost numit dupa celebrul baci. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro