Cea mai buna fasole cu ciolan afumat. Cat trebuie fiert preparatul pentru a fi absolut delicios

Cea mai buna fasole cu ciolan afumat. Cat trebuie fiert preparatul pentru a fi absolut delicios

Mod de preparare: Se spala bine boabele de fasole si se lasa la inmuiat in apa rece cel putin 6 ore, de regula de seara pana dimineata. Se taie si carnea de pe ciolan, osul se va pune la fiert in oala cu fasole, iar carnea se va prelucra un pic.

acum 56 luni (13 Nov 2015)

Secretul mancarii preferate de tot romanul ni-l dezvaluie o gospodina din comuna Unirea, judetul Calarasi, pasionata de gatit. Ca sa iasa mancare buna se fac la foc mic, de lemne si in vas de tuci. ciolan afumat

o legatura patrunjel verde, o legatura leustean verde

sare dupa gust, o foaie de dafin

3 linguri bulion (home made am avut eu, combinatie rosii/ardei kapia)

cateva frunze de marar(optional)

3 linguri ulei

piper si coriandru macinat.

Mod de preparare:

Se spala bine boabele de fasole si se lasa la inmuiat in apa rece cel putin 6 ore, de regula de seara pana dimineata. Se arunca apa in care au stat, se mai spala o data si se vor pune la fiert intr-o oala incapatoare. Cand apa va da in clocot se mai lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se va scurge zeama si se va adauga in oala alta apa fiarta.

Se taie si carnea de pe ciolan, osul se va pune la fiert in oala cu fasole, iar carnea se va prelucra un pic. Se lasa sa fiarba fasolea cam 1/2 ora, dupa care se vor adauga in oala zarzavaturile tocate. Intr-o tigaie se pune la prajit carnea de pe ciolan si dupa trei minute se adauga ceapa si ardeiul pe care le-am oprit.

Se mai lasa 2 minute, dupa care se adauga in tigaie si bulionul. Se pune si foaia de dafin si dupa un minut de imprietenire, compozitia din tigaie se va rasturna in oala cu fasole. Tot acum se adauga si mirodeniile sa se intrepatrunda gusturile.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand consideram ca bobul de fasole e fiert suficient, se potriveste gustul de sare. Se vor toca marunt leusteanul si patrunjelul, cea mai mare parte din ele se adauga in oala atunci cand oprim focul, dar mai oprim cate putin sa punem in farfurie proaspat atunci cand servim.

Va recomandam si:

Cum se prepara adevarata pasta de rosii. Ghiveci calugaresc delicios si usor de preparat, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro