Cea mai buna din tara la matematica. "A spus ca va veni acasa cu premiul cel mare"

Cea mai buna din tara la matematica.

Diana Tolu, olimpica la matematica si in anii trecuti, a reusit sa aduca judetului Olt cel mai mare punctaj la clasa a VIII-a, la Olimpiada Nationala de Matematica.

acum 68 luni (5 Apr 2018)

Diana Tolu, olimpica la matematica si in anii trecuti, a reusit sa aduca judetului Olt cel mai mare punctaj la clasa a VIII-a, la Olimpiada Nationala de Matematica. Rezultatul ei, inainte de solutionarea contestatiilor, de 26 puncte (din 28), o plaseaza in fruntea clasamentului, urmatorul clasat, un elev din Constanta, reusind sa obtina 21 puncte.

Competitia nationala de matematica se desfasoara in perioada 3-7 aprilie 2018 la Satu-Mare.

Diana Tolu este eleva a Scolii Gimnaziale "Eugen Ionescu" din Slatina si este pregatita de prof. Rezultatul obtinut era asteptat, tatal elevei de exceptie declarand ca a plecat la concurs cu gandul de a se intoarce acasa cu premiul cel mare. E prematur sa vorbim de scoala spre care se va indrepta, depinde si de acest rezultat si de cele de la competitiile care urmeaza", a decarat tatal elevei, Dan Tolu. Eleva s-a calificat, anul trecut, la faza nationala a patru olimpiade, fiind pasionata si de lingvistica si de fizica. In acest an, in care va sustine si Examenul de evaluare Nationala, s-a concentrat, insa, doar pe matematica.

Lotul judetului este compus din 14 elevi si, cel mai probabil, medalii vor mai obtine si alti colegi ai Dianei.

CITITI SI: Trei elevi calificati in lotul national largit de matematica si 12 medalii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro