Cea mai batrana persoana din lume are 127 de ani. Care sunt secretele longevitatii ei

Cea mai batrana persoana din lume are 127 de ani. Care sunt secretele longevitatii ei

Cea mai longeviva persoana din lume traieste in orasul Zapopan, din Mexic, si tocmai si-a avniversat ziua de nastere. FOTO: Captura video Youtube La 127 de ani, cea mai batrana femeie din lume are o dantura foarte sanatoasa si nu sufera de boli frecvente la varsta a treia, precum hipertensiunea si diabetul, in ciuda faptului ca adora sa manance ciocolata.

acum 99 luni (1 Sep 2014)

Cea mai longeviva persoana din lume traieste in orasul Zapopan, din Mexic, si tocmai si-a avniversat ziua de nastere. Leandra Begecerra Lumbrera si-a pierdut certificatul de nastere si toate celelalte documente in urma cu 40 de ani, cand s-a mutat din casa, si nu le-a mai refacut vreodata, relateaza publicatia americana "Business Insider".

Leandra avea 21 de ani cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, 75 de ani cand John F. Kennedy a fost impuscat si aproape 100 de ani la caderea Zidului Berlinului. in prezent, ea are 73 de stranepoti si 55 de stra-stranepoti.

Fosta croitoreasa, Leandra a fost unul din liderii femeilor "Adelitas", care au luptat cot la cot cu barbatii pe campul de lupta in Revolutia mexicana dintre 1910 si 1917. A fost mereu activa si credem ca acesta este secretul longevitatii ei", a povestit Miriam Alvear (43 de ani), nepoata care o ingrijeste, pentru ziarul mexican "El Horizonte".

FOTO: Captura video Youtube

La 127 de ani, cea mai batrana femeie din lume are o dantura foarte sanatoasa si nu sufera de boli frecvente la varsta a treia, precum hipertensiunea si diabetul, in ciuda faptului ca adora sa manance ciocolata. Poate si acesta ar putea fi un secret al longevitatii femeii, iar la el s-ar putea adauga somnul, dar si faptul ca nu s-a casatorit niciodata, glumeste familia. Desi nu mai aude la fel de bine ca-n tinerete si nici vederea nu mai este perfecta, ea inca se distreaza cu familia, canta si recita poezii. Ea a implinit 116 ani in acest an, pe data de 5 martie, si crede ca secretul longevitatii sta in mancarea sanatoasa, in cele opt ore dormite "bine" noaptea si in sieste ocazionala "pentru a pastra ritmul".

"Mancati si dormiti si o sa traiti multi ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro