Ce zic invatatoarele de la o scoala acreditata Cambridge despre lipsa abecedarelor

Ce zic invatatoarele de la o scoala acreditata Cambridge despre lipsa abecedarelor

Gratiela Agrisan si Mery Blaga sunt doua invatatoare care predau la clasa I la Transylvania College, o scoala internationala privata din Cluj-Napoca, singura acreditata Cambrigde dupa cea din Bucuresti. Ce pot face dascalii Anul scolar urmator se anunta un experiment pentru elevii din clasele I si a II-a: pentru o parte din materii vor avea manuale noi, nu si pentru limbile straine, cele minoritare si nici la religie.

acum 80 luni (15 Sep 2014)

Gratiela Agrisan si Mery Blaga sunt doua invatatoare care predau la clasa I la Transylvania College, o scoala internationala privata din Cluj-Napoca, singura acreditata Cambrigde dupa cea din Bucuresti. Ambele predau de mai bine de 15 ani, atat la scoli de stat, cat si la privat. Spun ca un invatator bun stie cum sa suplineasca lipsa manualelor si sa-si faca o atmosfera placuta in clasa. Ar fi frumos sa avem pentru toti copiii abecedare si la timpul potrivit, mai ales la clasele mici.

Ea mai spune ca e important ca elevii din clasa I sa vada abecedarul pe masa. Cunoasterea o luam din ce facem, din ce exploram, dar si din carti. Cartile reprezinta, cel putin la inceput de drum, multa cunoastere", adauga Miss Mery (foto in dreapta), cum ii spun copiii.

In clasa ei este cate un Abecedar la doi elevi si se lucreaza mult pe smartbord-uri si imagini pentru ca e vorba de sunete si silabe. "Insa scoala ne-a oferit manualele de anii trecuti, Abecedare si Matematici.

Cele doua cadre didactice consider ca manualul digital ar trebui sa vina in completarea celui de hartie, sa fie complementar.

"Manualele digitale au multe aplicatii si impreuna cu manualele de hartie au un alt impact asupra celor mici, obisnuiti sa lucreze cu calculatorul", spune Miss Gratiela (39 de ani, foto in dreapta, cu ochelari).

"Avand partea de software, manualul digital e o idee foarte buna pentru ca e limbajul viitorului, dar trebuie conservata si o forma de print", considera colega sa, Miss Mery.

Mai puteti citi:

Scoala a inceput fara manuale: "N-ai carte n-ai parte"

Noul an scolar a inceput la Cluj cu nemultumiri din cauza lipsei manualelor de clasa I-a si a II-a.

Razboiul manualelor scolare se muta la DNA

Dupa zeci de contestatii, licitatia pentru noile manuale scolare va ajung... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro