Ce vor sa faca proprietarii de restaurante pentru a nu-si pierde clientii fumatori

Ce vor sa faca proprietarii de restaurante pentru a nu-si pierde clientii fumatori

Adoptata de Camera Deputatilor si trimisa la promulgare catre presedintie, Legea antifumat pare sa nu le dea emotii proprietarilor de restaurante, in sensul ca si-ar putea pierde clientii. Legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor, cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "impotriva" si 26 de abtineri.

acum 56 luni (15 Dec 2015)

Adoptata de Camera Deputatilor si trimisa la promulgare catre presedintie, Legea antifumat pare sa nu le dea emotii proprietarilor de restaurante, in sensul ca si-ar putea pierde clientii. Tot legea vine cu solutia ca proprietarii restaurantelor sa gaseasca solutii sa amenajeze in afara restaurantelor spatii incalzite destinate fumatorilor.

In aceste conditii, cei care au restaurante spun ca legea va fi aplicata, iar lucrurile se vor regla in timp. "Cred ca prea multe solutii nu sunt. Asa ca toata lumea si toate institutiile trebuie sa se conformeze. Locurile de fumat pot fi amenajate la nivel de balcon sau in fata restaurantului", a declarat pentru Adevarul Financiar Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante "La Mama".

Unii proprietari de restaurante spun ca majoritatea clientilor vor intelege situatia. Am luat scrumierele de pe masa.

Patronii restaurantelor mai spun ca aceasta masura nu va conduce la pierderea numarului de clienti. Va fi mai bine si ca atmosfera.

Sorin Barbu crede si el ca majoritatea clientilor sunt deja "educati" in acest sens. "Majoritatea clientilor au fost in state europene in care stiu ca nu se fumeaza in restaurante. Dar in local nu se va mai fuma", a detaliat patronul restaurantului Alioli.

Legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor, cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "impotriva" si 26 de abtineri.

Cititi mai multe reactii ale proprietarilor de restaurante pe Adevarul Financiar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro