Ce vor sa afle adolescentii romani despre viata sexuala. Intrebarile sub anonimat puse consultantilor: "Marimea conteaza?", "Pot sa iau Viagra?"

Ce vor sa afle adolescentii romani despre viata sexuala. Intrebarile sub anonimat puse consultantilor:

Clubul Soroptimist International Slatina, sprijinit de un club similar din Norvegia si un altul din Danemarca, desfasoara de cateva luni un program de educatie sexuala in liceele din judetul Olt, accentul fiind pus pe numarul mare de mame adolescente, totul pornind de la lipsa de educatie sexuala a tinerilor. Intalnirile cu tinerii se vor relua din toamna, au dat asigurari membrele Clubului Soroptimist International Slatina, care de la o intalnire la alta sunt si mai convinse ca tinerii au mare nevoie de a sta de vorba si de a gasi pe cineva dispus sa le asculte pasurile si sa le raspunda la intrebari fara sa-i judece.

acum 56 luni (31 May 2018)

Clubul Soroptimist International Slatina, sprijinit de un club similar din Norvegia si un altul din Danemarca, desfasoara de cateva luni un program de educatie sexuala in liceele din judetul Olt, accentul fiind pus pe numarul mare de mame adolescente, totul pornind de la lipsa de educatie sexuala a tinerilor. Legatura intre adulti si tineri n-a fost tocmai usor de realizat, pe toata perioada intalnirii cele doua "tabere" fiind despartite de cateva randuri de scaune goale.

Avand experienta primelor intalniri, cand s-a observat ca tinerele foarte greu au fost determinate sa-si expuna neclaritatile in mod direct, de data aceasta reprezentantele clubului organizator au optat pentru o alta metoda: le-au inmanat tinerilor biletele goale, urmand ca acestia sa scrie intrebarile la care vor un raspuns calificat, intrebarile fiind anonime. Un baiat a scris pe biletel, alaturi de intrebare, si o formula matematica (Ludmila Popa, una dintre organizatoare, este profesor de matematica), in timp ce un altul a vrut sa stie daca ramane insarcinat daca face sex neprotejat cu un alt barbat.

Discutia a pornit nu de la statisticile privind numarul de mame adolescente, cum se intampla in cazul fetelor, ci de la realitatea ca nici baietii nu au o relatie mai deschisa cu parintii lor decat partenerele. Deaconu, confirmandu-le, nu mult mai tarziu, ca adesea tinerii au primul contact sexual inainte de a fi pregatiti si inainte de a-si dori acest lucru, pur si simplu la presiunea anturajului.

Toate sunt lucruri care se intampla in realitate, le-a mai spus medicul, de aceea este necesar sa caute raspunsurile avizate la intrebarile pe care le au. Tot din realitatea actuala fac parte si aspecte mult mai ingrijoratoare, care de obicei sunt legate de anturaj si de presiunea debutului vietii sexuale, iar medicul Doina Deaconu le-a vorbit despre consumul de droguri si cazurile de agresiune sau relatiile abuzive. Ati auzit,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro