Ce vor de la Uniunea Europeana candidatii la presedintia Frantei

Vorbind la BBC pe 1 mai, Macron a spus ca ideea europeana si politicile europene sunt extrem de importante pentru Franta, adaugand insa ca opinia publica franceza este extrem de nemultumita si nerabdatoare fata de disfunctionalitea Uniunii Europene, care nu mai poate fi tolerata. Emmanuel Macron este creditat cu 61% din voturi (+1%) in turul doi al scrutinului prezidential, in timp ce Marine Le Pen ar obtine 39% din voturi (-1%), potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutele OpinonWay si ORPI la comanda Les Echos si Radio Classique.

acum 73 luni (2 May 2017)

Uniunea Europeana trebuie sa se reformeze ca sa nu riste perspectiva unui Frexit, a declarat candidatul centrist proeuropean la alegerile prezidentiale din Franta Emmanuel Macron. Vorbind la BBC pe 1 mai, Macron a spus ca ideea europeana si politicile europene sunt extrem de importante pentru Franta, adaugand insa ca opinia publica franceza este extrem de nemultumita si nerabdatoare fata de disfunctionalitea Uniunii Europene, care nu mai poate fi tolerata.

"Sunt un pro-european, am aparat constant in timpul acestor alegeri ideea si politicile europene, pentru ca cred ca sunt extrem de importante pentru francezi si pentru pozitia acestei tari in globalizare", a declarat Emmanuel Macron. Totusi, prezidentiabilul de centru-stanga a explicat ca "trebuie in acelasi timp sa ne uitam la situatie, sa ne ascultam oamenii si sa acordam atentie faptului ca acestia sunt furiosi si nervosi cu privire la disfunctionalitatile UE".

Macron a declarat ca ar fi vorba de tradare, daca ar permite blocului comunitar sa functioneze ca pana in acest moment. mai doreste infiintarea unui post de ministru al Economiei si Finantelor pentru zona euro si un buget al zonei euro. Macron mai promoveaza si infiintarea unui fond european de aparare si a unui Consiliu de Securitate European.

Marine Le Pen: o Europa a cooperarii intre natiuni

In incercarea de a seduce electoratul conservator, Marine Le Pen l-a plagiat pe candidatul dreptei din primul tur al alegerilor, Francois Fillon. Ea a pronuntat aceleasi fraze, aproape cuvant cu cuvant, laudand la randul sau "frontierele terestre, Pirineii, care angajeaza Franta in acest imens ansamblu pe care il reprezinta lumea hispanica si latina, Alpii nostri, care ne deschid spre sora noastra Italia si, dincolo de ea, Europa Centrala, balcanica, orientala".

Lidera extremei drepte franceze a facut si o alianta cu Nicolas Dupont-Aignan, lider... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro