Ce viseaza cainii: un expert de la Harvard ofera un motiv in plus pentru care "cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului"

Ce viseaza cainii: un expert de la Harvard ofera un motiv in plus pentru care

Totusi, expertul a avertizat ca nu exista, deocamdata, o modalitate de a afla ce vad concret cainii cand viseaza, insa cercetatorii au ajuns la concluzia ca majoritatea mamiferelor au un ciclu de somn similar cu al oamenilor: ajung intr-un stadiu de somn adanc, in care creierul este mult mai putin activ, iar apoi sunt perioade de activitate numite , stadiu in care oamenii viseaza.

acum 69 luni (23 Oct 2016)

Recunoscuti pentru iubirea neconditionata pe care le-o poarta stapanilor si detinatori ai titlului de "cei mai buni prieteni ai omului", cainii ofera un nou motiv pentru a fi apreciati. Deirdre Barrett, un psiholog si profesor de la Harvard Medical School, a studiat vreme de mai multi ani comportamentul oamenilor in timpul somnului. "Oamenii viseaza lucrurile de care sunt interesati in viata de zi cu zi, cu toate ca este vorba de experiente mai mult vizuale si mai putin logice. Din moment ce cainii sunt, in general, extrem de atasati de stapanii lor, cel mai probabil acestia viseaza fata stapanului, mirosul stapanului, lucrurile pe care le face si ii plac stapanului sau il enerveaza pe acesta", a explicat Barrett pentru revista "People". Totusi, expertul a avertizat ca nu exista, deocamdata, o modalitate de a afla ce vad concret cainii cand viseaza, insa cercetatorii au ajuns la concluzia ca majoritatea mamiferelor au un ciclu de somn similar cu al oamenilor: ajung intr-un stadiu de somn adanc, in care creierul este mult mai putin activ, iar apoi sunt perioade de activitate numite , stadiu in care oamenii viseaza. Psihologul a oferit si cateva sfaturi iubitorilor de animale care vor sa se asigure ca prietenii lor necuvantatori vor visa frumos: "Cel mai bun mod prin care putem sa visam frumos nu doar noi, ci si copiii nostri, dar si animalele este sa traim multe experiente frumoase in timpul zilei si sa ne odihnim intr-un mediu sigur si confortabil." Iar in timp ce cainii viseaza la companionii lor umani, pisicile isi mentin starea de veghe chiar si in timpul somnului, iar visele ii vizeaza tot pe soricei: "Avem mai multe informatii despre somnul si visele pisicilor, pentru ca unul dintre primii cercetatori in acest domeniu, Michel Jouvet, a distrus zona mica din creierul pisicii care inhiba miscarile din timpul . Fragmentul din cadrul interviului care se refera la acest aspect a fost impartasit de peste 60.000 de utilizatori Twitter. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro