Ce verificari trebuie facute obligatoriu cand se cumpara o masina second-hand

Ce verificari trebuie facute obligatoriu cand se cumpara o masina second-hand

Acest lucru presupune urmatoarele:- verificarea tututor sistemelor de la bordul autovehicului (semnale luminoase, faruri, aer conditionat/climatizare, sistem audio, navigatie (dupa caz), plus celelalte sisteme care pot fi activate/dezactivate din bord (ESP, pilot automat, sistem monitorizare presiune in pneuri, ASR, etc);- se cauta semne de uzura care pot da indicii despre vechimea autovehiculului: pe schimbatorul de viteze, volan, manerul usii, butoane (daca au scrisul sters sau sunt excesiv de lucioase, scaune, plafon);- se ridica mocheta portbagajului unde este posibil, pentru a cauta eventuale urme de rugina. Inculpatii sunt un fost director al OJFIR, un medic veterinar si un proprietar de ovine FOTO Cum va arata zona cu Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia pentru care se vor cheltui 4 milioane de euro Inchisoare cu suspendare si daune de 50.000 de euro pentru un accident fatal pe trecerea de pietoni.

acum 55 luni (3 Jan 2018)

Aproape 400.000 de autovehicule second-hand au fost inamatriculate in anul 2017, record absolut pentru Romania. Motivul principal a fost eliminarea timbrului de mediu care o obliga cumparatorii sa plateasca o taxa in functie de gradul de poluare al masinii. Multe dintre aceste autovehicule au suferit in trecut accidente sau sunt prezentate de catre vanzatori cu informatii modificate fata de ceea ce sunt in realitate.

Numarul de kilometri parcursi si starea componentelor ascunse vederii sunt, de obicei, prezentate in mod fals de catre unii vanzatori. Conteaza foarte mult starea tehnica a masinii si daca aceasta a fost implicata in incidente grave care au afectat structura sau elemente de siguranta ale autovehiculului. De aceea, inainte de a se realiza o astfel de tranzactie este nevoie de verificari ale partii mecanice, verificari interioare si exterioare, studierea documentelor masinii si efectuarea unui test pe drum. Este poate cea mai importanta verificare in cazul cumpararii unei masini second-hand si nu trebuie, sub nicio forma, evitata, deoarece poate scuti de cheltuieli importante pe viitor sau, in cazul in care se descopera anumite defectiuni, poate determina renegocierea pretului. Scurgerile de ulei si apa pot, de asemenea, arata existenta unor probleme la autovehicul. Acest lucru presupune urmatoarele:- verificarea tututor sistemelor de la bordul autovehicului (semnale luminoase, faruri, aer conditionat/climatizare, sistem audio, navigatie (dupa caz), plus celelalte sisteme care pot fi activate/dezactivate din bord (ESP, pilot automat, sistem monitorizare presiune in pneuri, ASR, etc);- se cauta semne de uzura care pot da indicii despre vechimea autovehiculului: pe schimbatorul de viteze, volan, manerul usii, butoane (daca au scrisul sters sau sunt excesiv de lucioase, scaune, plafon);- se ridica mocheta portbagajului unde este posibil, pentru a cauta eventuale urme de rugina. La verificarea exterioara a autovehiculului sunt vizate elementele de caros... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro