"Ce va recomanda? - Vocea si talentul" - povestea replicilor celebre din filmele comuniste

Mai multe replici din filme celebre create in epoca comunista au ajuns sa fie folosite surprinzator de mult, in zilele noastre, atat in discutii sau texte postate pe Internet, cat si in conversatii directe. Adevaratul film politist dinainte de 1989 era "Cu mainile curate", unde Sergiu Nicolaescu joaca un dublu rol - acela de regizor si de actor.

acum 48 luni (7 May 2015)

Mai multe replici din filme celebre create in epoca comunista au ajuns sa fie folosite surprinzator de mult, in zilele noastre, atat in discutii sau texte postate pe Internet, cat si in conversatii directe. Filmul scris si regizat de Mircea Dragan a fost lansat in decembrie 1971. El prezinta aventurile a trei hoti interpretati de Dem Radulescu, Jean Constantin si Puiu Calinescu si ale militienilor care reusesc mereu sa-i prinda, in frunte cu actorul Toma Caragiu. "Icoana facatoare de minuni" este una dintre scenele in care apare replica "Ce avem noi aici?". Vorbele pronuntate de Toma Caragiu au fost folosite, ani mai tarziu, de politisti si chiar procurori care efectueaza perchezitii. Scenariul scris de Titus Popovici si apoi pus pe pelicula de regizorul Geo Saizescu. Intr-un interviu acordat in urma cu 11 ani de catre Geo Saizescu, regizoul aprecia drept spectaculoasa evolutia lui Stefan Mihailescu-Braila in calitate de mafiot al Epocii de Aur. a fost una de comedie, inainte de a fi un film politist. Adevaratul film politist dinainte de 1989 era "Cu mainile curate", unde Sergiu Nicolaescu joaca un dublu rol - acela de regizor si de actor. Comisarul Miclovan se lupta in filmul din 1972 cu bandele de mafioti din Bucurestiul postbelic. M-au ciuruit!", rostita de comisarul Miclovan atunci cand este grav ranit, sau "Nu trageti, Dom' Semaca, sunt eu, Lascarica" spusa de Gheorghe Dinica au intrat in mintea publicului romanesc.

Caragiale si o replica numai buna pentru alegeri Un film facut dupa o sceneta de Caragiale nu putea sa lipseasca de pe aceasta lista. Replica, rostita de maestrul Radu Beligan, apare intr-o discutie cu actorul Marin Moraru. Clipul video de doar cateva secunde care contine remarca lui Radu Beligan este folosit in special pe forumuri sau grupuri de Facebook ca ultima replica in fata unei situatii ridicole sau in cazul in care interlocutorul isi dovedeste limita intelectuala. O alta secventa care a revenit in actualitate in t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro