Ce trebuie sa stii pentru ca iesirea la iarba verde si distractia sa nu se transforme intr-un cosmar

Ce trebuie sa stii pentru ca iesirea la iarba verde si distractia sa nu se transforme intr-un cosmar

Vremea buna din zilele libere de Paste (care pica de 1 si 2 Mai, deci va profita de situatie cam toata lumea, nu doar ortodocsii) va scoate la iarba verde, cu siguranta, milioane de romani. Amenzi de la 100 la 200 de lei risca cei gasiti in culpa pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea in zone neamenajate, satisfacerea necesitatilor fiziologice in zone neamenajate, folosirea produselor de igiena personala la o distanta mai mica de 30 de metri de cursurile de apa, spalarea vaselor in apele din vecinatate, varsarea pe jos sau in apele din vecinatate a apei uzate rezultate in urma picnicului.

acum 94 luni (1 May 2016)

Vremea buna din zilele libere de Paste (care pica de 1 si 2 Mai, deci va profita de situatie cam toata lumea, nu doar ortodocsii) va scoate la iarba verde, cu siguranta, milioane de romani. Si cum simpla iesire in decor, la aer curat, nu-i niciodata de ajuns, in urmatoarele zile vor fumega zeci de mii de gratare, berea si vinul vor fi la putere, iar muzica va condimenta totul, in spiritul traditiei. Gratarul se poate face doar in locurile special amenajate

Orice activitate de tip picnic ori gratar (sau orice tip de distractie de acest fel), este reglementata in tara noastra de Legea nr.

Si desfasurarea activitatilor de picnic in afara zonelor special amenajate si/sau a zonelor indicate pentru acestea se amendeaza, cu intre 1.000 si 3.000 de lei amenda, in vreme ce lasarea resturilor menajere sau a oricaror alte gunoaie in spatiul de picnic, aruncarea tigarilor, chibriturilor sau oricaror alte obiecte aprinse in alte locuri decat in cele special amenajat, precum si nerespectarea ordinii publice "costa" intre 300 si 3.000 de lei.

Astfel, distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, constructiilor, imprejmuirilor din spatiile special amenajate se sanctioneaza cu de la 100 la 500 de lei amenda.

Amenzi de la 100 la 200 de lei risca cei gasiti in culpa pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea in zone neamenajate, satisfacerea necesitatilor fiziologice in zone neamenajate, folosirea produselor de igiena personala la o distanta mai mica de 30 de metri de cursurile de apa, spalarea vaselor in apele din vecinatate, varsarea pe jos sau in apele din vecinatate a apei uzate rezultate in urma picnicului. Se dau amenzi de la 200 la 400 de lei si pentru "hranirea animalelor salbatice, indepartarea, ranirea sau distrugerea plantelor, animalelor, rocilor sau a altor elemente ale cadrului natural si/sau construit". 54/2012, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro