Ce trebuie sa stii daca te-ai hotarat sa-ti montezi centrala termica de apartament

In primul rand, trebuie sa obtinem acordul de proiect al distribuitorului de gaz, iar pentru a-l primi sunt necesare urmatoarele: cerere de acces la sistemul de distributie gaze naturale formular tip cu acordul investitorilor initiali ai coloanei de gaz, adica vecinii care au deja instalata o centrala termica acordul asociatiei de proprietari, actul de proprietate si acordul coproprietarilor, copia cartilor de identitate ale coproprietarilor.

acum 32 luni (14 Nov 2016)

Cei care depind de sistemul centralizat de incalzire stiu deja ca furnizarea caldurii nu se poate face imediat ce vremea s-a racit, ci numai dupa pregatiri si probe prealabile. Asa ca nu de putine ori am tremurat in casa in octombrie, dar am stat cu geamul deschis in ianuarie cand era furnizata mult prea multa caldura fata de temperatura de afara. Nu sunt deloc de neglijat nici pierderile din retea care incarca facturile luna de luna.

Daca inca mai depinzi de sistemul centralizat, dar te-ai decis sa renunti la el in favoarea unei centrale termice de apartament, trebuie sa stii ca acest lucru necesita timp si in plus, nu se mai pot instala centrale termice in aceasta perioada. Poti strange insa toate informatiile pentru ca vei avea nevoie de ele in luna aprilie, perioada in care se reia procesul de instalare al centralelor termice.

Dupa ce luam decizia de a ne instala o centrala termica, trebuie sa avem in vedere actele care ne sunt necesare si pasii ce trebuie urmati. In primul rand, trebuie sa obtinem acordul de proiect al distribuitorului de gaz, iar pentru a-l primi sunt necesare urmatoarele:

cerere de acces la sistemul de distributie gaze naturale formular tip cu acordul investitorilor initiali ai coloanei de gaz, adica vecinii care au deja instalata o centrala termica acordul asociatiei de proprietari, actul de proprietate si acordul coproprietarilor, copia cartilor de identitate ale coproprietarilor.

Dupa procurarea acestor acte, toti pasii necesari obtinerii acordului distribuitorului de gaz vor fi parcursi de o firma autorizata ANRE, firma care se ocupa si de proiectarea si executarea lucrarii de utilizare a gazelor naturale.

Urmeaza apoi depunerea cererii de debransare catre furnizorul de agent termic. Exista posibilitatea de a fi transmisa prin e-mail si primesti imediat numar de inregistrare, iar in aproximativ 10 zile, de la depunerea cererii de deb... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro