Ce trebuie sa mancam in sezonul rece pentru a tine virozele la distanta: cele mai indicate alimente
Pe lista alimentelor recomandate de medici se afla la loc de frunte fructele si legumele care contin vitamine si nutrienti cu rol in stimularea si intarirea sistemului imunitar. Usturoiul este considerat un adevarat antibiotic natural, datorita continutului crescut de alicina care are proprietatea de a preveni virozele.Alicina, cea care da mirosul intepator al usturoiului, este si substanta care da usturoiului proprietati antioxidante.
Sezonul rece nu aduce doar temperaturi scazute, ci si viroze, raceli sau gripe care ne creaza disconfort si neplaceri. Dincolo de tratamentele cu medicamente, medicii recomanda consumul anumitor alimentare care au rolul de a pune la treaba sistemul imunitar, greu incercat in perioada sezonului rece. Pe lista alimentelor recomandate de medici se afla la loc de frunte fructele si legumele care contin vitamine si nutrienti cu rol in stimularea si intarirea sistemului imunitar. Pot fi consumate preventiv, dar si in perioada de instalare a bolii, pentru ameliorarea simptomelor", confirma medicul de familia Radu Bulumac. Usturoi si ceapa Leacurile babesti care implica usturoi sunt confirmate si de specialisti. Usturoiul este considerat un adevarat antibiotic natural, datorita continutului crescut de alicina care are proprietatea de a preveni virozele.Alicina, cea care da mirosul intepator al usturoiului, este si substanta care da usturoiului proprietati antioxidante. Portia recomandata pentru a tine raceala la distanta este de un usturoi pe zi. Carne slaba si iaurt Zincul si seleniul sunt minerale care intaresc sistemul imunitar. Proteinele ajuta si ele la stimulare puterii de lupta a organismului impotriva infectiilor. Specialistii recomanda, de asemenea, consumarea carnii cu un aport ridicat de fier, precum carnea de peste sau carnea rosie slaba. Consumul de iaurt bogat in probiotice ajuta la imbunatatirea functiei sistemului imunitar si reducerea simptomelor de raceala. Fructe si legume Fructele si legumele bogate in vitamina C si antioxidanti sunt aliati de nadejde in lupta cu virozele si bolile specifice sezonului rece. Specialistii recomanda consumul de portocale, lamai, grepfruit sau mandarine, atat in perioada de boala, cat si preventiv pentru a tine virusii la distanta. Legumele proaspete sunt indicate mai ales cand boala s-a instalat, datorita continutului de antioxidanti care stimuleaza functia imunitara Ardeiul iute contine capsaicina care are proprietatea de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro