Ce trebuie sa mananci ca sa tii tensiunea sub control si ce fructe reduc riscul de infarct

Ce trebuie sa mananci ca sa tii tensiunea sub control si ce fructe reduc riscul de infarct

Prima regula de baza si cea mai important se refera la reducerea sarii in alimentatie, dieta saraca in calorii si scaderea greutatii in cazul obezitatii. De asemenea, rosiile sunt bogate si in crom, care stabilizeaza nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca impiedica formarea de depozite de grasime. Lactate si seminte Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca laptele si produsele lactate, cerealele, semintele de floarea-soarelui si dovleac, alone, nuci, pui, peste, carne de porc slaba.

acum 79 luni (17 Aug 2016)

Prima regula de baza si cea mai important se refera la reducerea sarii in alimentatie, dieta saraca in calorii si scaderea greutatii in cazul obezitatii. Acestea sunt admise in cantitati moderate, dar nu vor fi consumate de persoanele care sufera de insomnii, palpitatii, stari de agitatie.

"Stiut fiind ca hipertensiunea arteriala(HTA) este factor de risc pentru ateroscleroza intre altele, din alimentatie vor fi evitate grasimile naturale, alimentele care maresc acidul uric in sange (sardele, carnuri tinere, vanat) si fumatul. Este foarte important de stiut ca, de multe ori, tratarea hipertensiunii arteriale si a afectiunilor cardiace incepe cu schimbarea stilului de viata. De altfel aceleasi recomandari sunt valabile si pentru oamenii sanatosi. Conflictele, starile de manie, stresul sunt motive de agravare a suferintei.

Sursa excelenta de fibre

Odata identificata tensiunea arteriala, trebuie sa inveti sa traiesti cu ea, pentru ca poate fi controlata, nu si vindecata. Medicii spun ca din dieta hipertensivului nu trebuie sa lipseasca vitaminele si antioxidantii, potasiu si magneziu, carnea fiarta sau la gratar, fructe, legume si lactate. Smochinele nu contin sodiu, in schimb sunt o sursa importanta de potasiu, de aceea scad tensiunea arteriala. Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului de minerale si de vitamine. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii.

Dintre legumele care sunt indicate hipertensivilor, rosiile de afla pe primul loc, fiind urmate de spanac, sparanghel, varza, telina, bame, cartofi, fasole. Rosiile contin biotina, care mai este cunoscuta si drept vitamina B7, sursa de energie pentru organism, astfel incat acesta sa aiba forta necesara sa arda grasimile. De asemenea, rosiile sunt bogate si in crom, care stabilizeaza nivelul de zahar din sange, ceea ce inseamna ca impiedica formarea de depozite de grasime. Cu un bo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro