Ce trebuie sa faci daca ai urechea infundata?

Ce trebuie sa faci daca ai urechea infundata?

In momentul in care apar modificari de presiune, mergem la scufundari (presiune mare) sau mergem la munte la 2.000 de metri (presiune mica), resimtim variatiile de presiune la nivelul urechii. "Or, cand avem o patologie nazala (obstructie nazala, deviatie de sept, rinita alergica sau hipertrofica, sinuzita acuta) si mergem la altitudine cu secretii nazale, viroza, urechile au de suferit din cauza presiunii scazute.

acum 59 luni (23 Aug 2015)

Urechea infundata este un semnal de alarma. Orice pacient care are urechea infundata ar trebui sa se duca la medicul ORL. 99% din cazurile de ureche infundata nu sunt grave, pot fi infectii, otite sau alte patologii care se rezolva prin tratament corect, precizeaza dr. "Dar exista o cauza de ureche infundata - numita surditate brusc instalata - care poate aparea la orice varsta. Este un fel de infarct al urechii interne, care necesita tratament de urgenta. Cu cat te prezinti mai repede la doctor, cu atat sansele de recuperare ale auzului sunt mai ridicate. Cu cat timpul trece si urechea ramane infundata, cu atat sansele de recuperare sunt mai mici", avertizeaza dr. Daniel Mirea, medic primar ORL in cadrul Sectiei ORL a Spitalului Universitar de Urgenta "Elias". De ce se infunda urechile cand mergem la munte?

Senzatia de ureche infundata apare foarte frecvent cand mergem la altitudine sau zburam cu avionul. In momentul in care apar modificari de presiune, mergem la scufundari (presiune mare) sau mergem la munte la 2.000 de metri (presiune mica), resimtim variatiile de presiune la nivelul urechii. "Or, cand avem o patologie nazala (obstructie nazala, deviatie de sept, rinita alergica sau hipertrofica, sinuzita acuta) si mergem la altitudine cu secretii nazale, viroza, urechile au de suferit din cauza presiunii scazute. Daca senzatia se mentine mai mult de cateva ore, exista riscul formarii de lichid in spatele timpanului. Daca lichidul se acumuleaza, el devine din in ce mai greu de absorbit si pot trece zile intregi in care simtim urechea infundata.

Pentru a preveni astfel de probleme, cand mergem la munte sau ne urcam in avion, mai ales daca suntem predispusi la afectiuni ORL, trebuie sa ne asiguram ca putem respira bine prin intermediul nasului. De aceea este bine sa utilizam un spray nazal decongestionant. Iar daca in ciuda acestor masuri urechea ramane infundata mai mult timp, trebuie sa facem un consult de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro