Ce trebuie sa facem cand ne creste tensiunea? Cateva trucuri care ne pot salva viata

Ce trebuie sa facem cand ne creste tensiunea? Cateva trucuri care ne pot salva viata

Exista doua componente ale presiunii sanguine: presiunea sistolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se contracta (in sistola) - cu valori normale intre 100 si 130 mm coloana de mercur (Hg) si presiunea diastolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se relaxeaza intre doua contractti (in diastola) - cu valori normale sub 85 mmHg.

acum 38 luni (6 Apr 2017)

Medicul Otilia Tiganas spune ca trebuie sa tinem cont de trei sfaturi simple care ne pot ajuta enorm in situatia cresterii tensiunii. Nici acolo n-o sa-ti faca altceva decat ce-ti poti faci tu singur de la inceput, in loc sa te panichezi. Se poate genera un cerc vicios din pricina stresului, a spaimei, a halatelor albe din jur, astfel incat - ajuns la spital - sa creasca tensiunea si mai si, exclusiv pe baza de stres acut. Tot gresit e si sa stai cu tensiunea mare (in loc sa faci si tu ceva), pana vine ambulanta.

Un alt argument adus de Otilia Tiganas ca sa nu incepi prin a chema Salvarea: la spital sunt urgente mai mari decat a ta, vei astepta pe coridor pe un scaun, iar de furia asteptarii iti va fi, poate, si mai rau.

"Te asezi calm in fotoliu si inghiti un Furosemid+ 1/2 Xanax de 0,5 mg (de exemplu). Apoi asezi sub limba fie un Captopril de 50 mg, fie o Nifedipina si lasi tableta sa se dizolve acolo, sub limba. Masori tensiunea abia dupa o jumatate de ora de la declansarea acestor manevre.

Tensiunea arteriala (TA) reprezinta presiunea exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular, in special asupra tunicii interne-endoteliul) in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii.

Exista doua componente ale presiunii sanguine: presiunea sistolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se contracta (in sistola) - cu valori normale intre 100 si 130 mm coloana de mercur (Hg) si presiunea diastolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se relaxeaza intre doua contractti (in diastola) - cu valori normale sub 85 mmHg. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro