Ce "surprize placute" planuieste Victor Ponta pentru PSD si ce spune Liviu Dragnea

In contextul discutiilor despre reformarea PSD, premierul Victor Ponta a lasat, astazi, sa se inteleaga ca ar putea propune la Congresul partidului din martie anul viitor ca delimitarea functiilor politice de cele administrative sa se aplice la cel mai inalt nivel, inclusiv lui.

acum 68 luni (13 Dec 2014)

In contextul discutiilor despre reformarea PSD, premierul Victor Ponta a lasat, astazi, sa se inteleaga ca ar putea propune la Congresul partidului din martie anul viitor ca delimitarea functiilor politice de cele administrative sa se aplice la cel mai inalt nivel, inclusiv lui. Cu alte cuvinte, ar putea alege intre functia de premier si cea de sef al PSD.

"Cred ca este o propunere corecta si cred ca se aplica la toata lumea, fara exceptii. Mi se aplica si mie", a sustinut Ponta, intr-o conferinta de presa, fara a oferi si alte detalii.

Se poate, prin urmare, ca la Congresul PSD din martie 2015, atat Victor Ponta, cat si Liviu Dragnea sa opteze intre functia guvernamentala si cea de la partid. Potrivit acestuia, pe actualul sistem, presedintii de consilii judetene ar fi acumulat "prea multa putere", motiv pentru care s-ar impune ca acestia sa-si transfere calitatea de ordonatori de credite catre administratorii publici.

Tot Victor Ponta a vorbit, astazi, despre schimbarile care ar trebui sa se produca in interiorul PSD, spunand ca se impune adoptarea unei decizii foarte clare si actiuni consecvente prin care partidul sa arate ca sustine combaterea coruptiei, a clientelismului politic si a acumularii de putere doar la anumite persoane si anumite functii.

Despre "surprizele placute" de care vor avea parte, in perioada urmatoare, unii social-democrati a pomenit, astazi, si presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Este presedintele PSD si pana la congres sa fiti siguri ca si Victor Ponta si eu vom pregati surprize placute pentru acest partid. Va asigur ca si Victor Ponta si eu vom alege ceea ce trebuie pentru acest partid", a declarat Dragnea.

Dragnea a mai spus ca procesul de transformare a PSD "nu va dura foarte mult" si "va continua nu neaparat cu sange, nu neaparat cu foarte mult scandal". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro