Ce sunt unicornii in business si unde au aparut cele mai multe astfel de afaceri de succes in ultimul an

Ce sunt unicornii in business si unde au aparut cele mai multe astfel de afaceri de succes in ultimul an

Visul oricarui antreprenor din high tech, un unicorn este o afacere pornita ca un startup care reuseste sa depaseasca valoarea de un miliard de dolari.

acum 76 luni (28 Feb 2018)

Visul oricarui antreprenor din high tech, un unicorn este o afacere pornita ca un startup care reuseste sa depaseasca valoarea de un miliard de dolari. Printre aceste companii se afla Reddit sau Quora, dar cea mai mare crestere a inregistrat-o startup-ul Toutiao din China, care a ajuns la valoarea de 20 de miliarde de dolari.

De altfel, potrivit analizei World Economic Forum, pe locul al doilea ca valoare se afla tot un unicorn din China, Lianjia.com, cu o valoare de 6 miliarde de dolari, iar pe locul al treilea este o firma din SUA, Outcome Health, iar urmatoarele doua locuri revin tot Chinei. Abia pe locul sase se afla un "unicorn" din Europa, respectiv Marea Britanie, Cotab Research, cu o valoare de 3,5 miliarde de dolari.

* sursa World Economic Forum

Cele mai multe afaceri de acest fel sunt din SUA, respectiv 32, 18 sunt din China, 4 din Marea Britanie si cate una din Emiratele Arabe, India si Indonezia. Chiar daca unele firme reusesc sa ajunga la acest statut de "unicorn", nu toate se pot mentine si au capacitatea de a creste ulterior. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro