Ce sunt undele gravitationale prezise de Einstein si observate de fizicienii care au castigat Premiul Nobel

Ce sunt undele gravitationale prezise de Einstein si observate de fizicienii care au castigat Premiul Nobel

Descoperirea cea maire a venit in 2015, atunci cand LIGO (Laboratorul de Observare a Undelor Gravitationale) a "simtit" o distrosiune in spatiu-timp, cauzata de undele gravitationale survenite in urma ciocnirii a doua gauri negre aflate la o distanta de 1,3 milioane de ani-lumina.

acum 37 luni (4 Oct 2017)

Undele gravitationale sunt rupturi in materialul spatiu-timp, unele dintre cele mai puternice si mai violete procese care pot avea loc in Univers. Cele mai puternice unde gravitationale survin in urma ciocnirilor catastrofice de gauri negre, sau in urma exploziilor de supernove.

Chiar daca teoria relativitatii a fost redactata de Einstein in 1916, abia in 1974 au inceput sa apara primele dovezi care sa o sprijine. Descoperirea cea maire a venit in 2015, atunci cand LIGO (Laboratorul de Observare a Undelor Gravitationale) a "simtit" o distrosiune in spatiu-timp, cauzata de undele gravitationale survenite in urma ciocnirii a doua gauri negre aflate la o distanta de 1,3 milioane de ani-lumina.

Echipa de savanti care a observat acest fenomen a primit premiul Nobel pentru fizica, iar descoperirea acestora va intra istorie, ca una dintre cele mai mari care s-au petrecut vreodata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro