Ce sunt hiperalimentele, produsele-minune care tin bolile departe de copii. Sfaturile nutritionistilor

Ce sunt hiperalimentele, produsele-minune care tin bolile departe de copii. Sfaturile nutritionistilor

Laptisorul de matca, tonicul apicol si tonicul regal sunt produse la care multi parinti din Romania apeleaza toamna ca sa le creasca imunitatea prichindeilor care se reintorc la scoala. Fucrte si sucuri FOTO Shutterstock "Este stiut ca fructele si legumele sunt - in variantele de buna calitate, de exemplu in versiunile eco si in sezon - , bune surse pentru o serie larga de substante nutritive, iar uneori cei ce se refera la ele prefera sa nominalizeze nutrientii si sa clasifice un aliment anume drept .

acum 34 luni (24 Sep 2016)

Laptisorul de matca, tonicul apicol si tonicul regal sunt produse la care multi parinti din Romania apeleaza toamna ca sa le creasca imunitatea prichindeilor care se reintorc la scoala.

"Din cauza trecerii de la canicula la ploi si frig si mai ales din cauza reintoarcerii in colectiv, exista un risc crescut in randul copiilor de a raci. Din ce in ce mai multe mame ne contacteaza auzind despre beneficiile deosebite pe care le are laptisorul de matca, nu doar pentru adulti, ci mai ales pentru imunizarea copiilor. De altfel, laptisorul de matca a ramas printre foarte putinele produse 100% naturale intr-o lume puternic industrializata", afirma Ovidiu Bodea, directorul celui mai mare producator de produse apicole din Romania, ApiLand.

Ce e un hiperaliment

Potrivit nutritionistilor, prin "superaliment" sau "hiperaliment" trebuie sa intelegem o serie larga de alimente sau grupe alimentare ce impartasesc o caracteristica comuna: au o cantitate buna din diferiti nutrienti si o calitate buna, "curata".

"Fructele, legumele, leguminoasele, semintele, ovazul, iaurtul, ciocolata neagra, somonul, condimentele sunt cateva din clasele sau alimentele de pe diferite liste de , justificarea prezentei lor fiind continutul bun in vitamine, minerale, fibre, proteine, grasimi omega-3, probiotice, antioxidanti sau alti micronutrienti", ne detaliaza Adrian Copcea, medicul primar specializat in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, de la Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca.

Fucrte si sucuri FOTO Shutterstock

"Este stiut ca fructele si legumele sunt - in variantele de buna calitate, de exemplu in versiunile eco si in sezon - , bune surse pentru o serie larga de substante nutritive, iar uneori cei ce se refera la ele prefera sa nominalizeze nutrientii si sa clasifice un aliment anume drept . Dar, din nou, putem sa nu preferam sau sa nu cunoastem termenul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro