Ce sunt chakrele si cum ne influenteaza viata: "Ne transmit informatii si, daca nu suntem atenti, se ajunge la boala"

Ce sunt chakrele si cum ne influenteaza viata:

Exista o chakra a vitalitatii, o chakra a sexualitatii, o chakra a vointei, fortei si a curajului, o chakra a iubirii, o chakra a imaginatiei, a intuitiei, o chakra a mintii si a o chakra care ne pune in legatura cu cosmosul, cu Divinitatea. Cu toate acestea, ei traiesc mult si bine, insa ceea ce nu se cunoaste este ca acestia actioneaza la nivel instinctual, in sensul ca atunci cand apare o problema aparent banala, cum ar fi un nod in gat, analizeaza cauzele si le elimina, inainte ca aceasta sa devina grava.

acum 74 luni (21 Sep 2016)

Cuvantul "chakra" provine din sanscrita si inseamna roata, palnie, vortex. Corpul uman are sapte chakre, acestea fiind o interfata intre glandele endocrine corespunzatoare si exterior. Astfel, chakra a saptea corespunde glandei pituitare, chakra a sasea corespunde glandei pineale, chakra a cincea corespunde glandei tiroide, chakra a patra corespunde timusului, iar ultimele trei chakre corespund glandelor suprarenale si gonadelor.

Exista o chakra a vitalitatii, o chakra a sexualitatii, o chakra a vointei, fortei si a curajului, o chakra a iubirii, o chakra a imaginatiei, a intuitiei, o chakra a mintii si a o chakra care ne pune in legatura cu cosmosul, cu Divinitatea.

Fiecare chakra are o mantra (n.r. un sunet ce are o rezonanta specifica unei anumite chakre) si o iantra (n.r. desen bazat pe geometrie sacra care rezoneaza cu o chakra). Chakrele primesc energie din exterior si o transmit in interior, dar procesul este si invers, deci acestea se comporta ca niste receptori si emitatori. Daca ai o problema pe partea stanga a corpului, inseamna ca chakrele de pe acea parte au o anumita problema. Asta arata ca boala nu este inca instalata la nivelul corpului fizic, pentru ca altfel ar fi fost depistata. Boala este instalata la acel moment la nivel de corp emotional si mental", detaliaza psihologul Stelian Chivu.

Chakrele se pot bloca din diverse motive la nivel mental, emotional si fizic. Mental, este suficient sa gandesti negativ pentru a-ti bloca o chakra. De pilda, un barbat care se teme sa intre intr-o relatie, poate constata ulterior ca a devenit impotent, daca acest gen de gandire este dus la extrem, prin blocarea chakrei sexualitatii. Informatia patrunde in chakra, iar aceasta o transmite glandei corespunzatoare. Daca informatia este negativa sau are un volum mult prea mare, se produce o dereglare la nivelul respectivei glande, care produce, evident, efecte in corpul fizic. Cu toate aces... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro