Ce sume plateau marinarii pentru vanzatoarele de placeri in perioada interbelica

Ce sume plateau marinarii pentru vanzatoarele de placeri in perioada interbelica

Pe oriunde ai trece - restaurante, cabarete, sali de spectacole si chiar pe strada - te loveai de aceste "fapturi, care sub diferite masti, isi vindeau iubirea lor vinovata pricopsind cu cate un dar nedorit pe Don Juanii nostri", scria intr-un ziar din Constanta interbelica, citat de istoricul Ioan Scurtu in cartea "Viata cotidiana a romanilor in perioada interbelica", aparuta in Bucuresti, in 2001. Potrivit aceleiasi surse, dezmatul in epoca era atat de mare incat nici gradina publica a orasului si boschetii de pe bulevard nu scapau de focul amorului - "...sunt locurile de adapost ale prostituatelor, unde se dedau la cea decazuta prostitutie.

acum 58 luni (15 Jul 2015)

Pe oriunde ai trece - restaurante, cabarete, sali de spectacole si chiar pe strada - te loveai de aceste "fapturi, care sub diferite masti, isi vindeau iubirea lor vinovata pricopsind cu cate un dar nedorit pe Don Juanii nostri", scria intr-un ziar din Constanta interbelica, citat de istoricul Ioan Scurtu in cartea "Viata cotidiana a romanilor in perioada interbelica", aparuta in Bucuresti, in 2001.

Potrivit aceleiasi surse, dezmatul in epoca era atat de mare incat nici gradina publica a orasului si boschetii de pe bulevard nu scapau de focul amorului - "...sunt locurile de adapost ale prostituatelor, unde se dedau la cea decazuta prostitutie. De cum se insera apareau perechi-perechi, care se pierdeau prin tufisuri si boschete".

Despre multitudinea de prostituate din frumosul oras de la malul marii avea habar si politia. Intre anii 1919-1923, Servicul de Moravuri al politiei constantene trecuse in acte 606 de prostituate si "artiste de cabaret". Iar dintre acestea vreo 50 se prostituau in case de toleranta, tot pe atatea "artiste" de cafenele, 40 in apropierea hotelurilor sau pe cont propriu, respectiv 80, clandestin.

Se stia, in epoca, faptul ca prostitutia se practica si in hoteluri si ca existau intelegeri intre proprietarii de hotel si birjari, primii rezervand camere dupa ora 23.00, iar patronii de bordeluri le trimiteau pe fete.

Un vecin nordic al Constantei, judetul Braila, port la Dunare, era, in vremurile interbelice, strabatut zilnic de vapoare cu marfa. Din oras erau nelipsite bordelurile, potrivit documentelor de la Arhivele Nationale, citate de jurnalul.ro, documente care vorbesc despre dezvoltarea uriasa a prostitutiei intre anii 1920 si 1944, chiar pana in 1948.

Potrivit acelorasi surse, reiese ca Braila a fost o "imparatie" a caselor de toleranta din Romania acelor timpuri. Dupa spectacolele de la localuri ca "Regal", "Metropol" si "Chira Chiralina", ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro