Ce substante contine painea din comert

Ce substante contine painea din comert

Dar inainte de a afla ce substante contine painea din comert, trebuie sa vedem cum este painea traditionala, autentica. De aceea, nutritionistii spun ca, atunci cand ne referim la painea din comert, ne referim de fapt la o gama de produse alimentare industriale, total deosebite de produsul ancestral "painea noastra cea de toate zilele".

acum 56 luni (19 Nov 2015)

Dar inainte de a afla ce substante contine painea din comert, trebuie sa vedem cum este painea traditionala, autentica. Graul este utilizat cel mai frecvent la prepararea painii, dar aceasta poate fi facuta si din faina de secara, orz, ovaz sau porumb, de obicei, in combinatie cu faina de grau. Daca vrem sa punem pe masa o paine sanatoasa, nutritionistii ne recomanda sa alegem o faina integrala, fara adaos de amelioratori de panificatie. Ce substante contine painea din comert: faina cu E-uri, amelioratori de panificatie

Painea din comert este totala diferita de cea pe care o putem prepara in casa. Procesul industrial incepe de la macinarea graului, care rafinat, saracit in vitamine (in special cele din complexul B) si minerale, rezultand faina alba, fara fibre alimentare, dar bogata in amidon. Aceasta faina este aditivata inca de la moara cu E-uri, conservanti, amelioratori de panificatie, substante de albire. Ce substante contine painea din comet: grasimi, sare iodata, emulgatori, conservanti, coloranti

De la moara, faina alba, rafinata, despre care profesorul Pavel Chirila spune ca, in mod neindoielnic, grabeste aparitia cancerului, ia drumul fabricii de paine. Painea este repede fabricata, dar ea s-ar sfarama si s-ar invechi la fel de repede daca nu i se adauga emulgatori si conservanti. Iata o alta serie de substante pe care le contine painea din comert. De aceea, nutritionistii spun ca, atunci cand ne referim la painea din comert, ne referim de fapt la o gama de produse alimentare industriale, total deosebite de produsul ancestral "painea noastra cea de toate zilele".

Principalul sfat al nutritionistilor este ca, inainte de a cumpara painea, sa cititi cu mare atentie eticheta si sa va informati despre modul de fabricare a acesteia. Painea este sanatoasa daca este preparata din faina integrala, fara ados de alte substante, la care se adauga doar apa, sare, drojdie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro