Ce substanta este produsa insuficient de organism cand suntem stresati

Ce substanta este produsa insuficient de organism cand suntem stresati

"Apar franturi de somn, se mai numeste si microsomn, intre 2 si 20 de secunde, in care pot apare mici fragmente de vis, iar in acest interval de timp persoana respectiva nu mai poate distinge intre ce se intampla in realitate si ce nu. Cele mai comune cauze care provoaca insomnia sunt lucratul pana seara tarziu la calculator, consumul de alimente, cafea si alcool inainte de culcare, dar si nestiinta de ati aerisi camera si de a face cateva exercitii simple de respiratie pentru ati oxigena creierul, care se poate relaxa astfel inainte de somn.

acum 38 luni (15 Aug 2017)

Somnul este pentru organism o hrana, o necesitate, fara de care nu poate trai, spun specialistii.

Testele efectuate pe mai multe persoane care au fost private de somn au aratat ca cei in cauza aveau la un moment dat tendinta sa nu mai discearna intre lumea reala si cea a viselor.

"Apar franturi de somn, se mai numeste si microsomn, intre 2 si 20 de secunde, in care pot apare mici fragmente de vis, iar in acest interval de timp persoana respectiva nu mai poate distinge intre ce se intampla in realitate si ce nu. Iata de ce somnul este extrem de important", explica psihologul Stelian Chivu.

Exista doua categorii de factori care impiedica o persoana sa doarma: factori exteriori si factori interiori. Cea mai rapida cale de a-si recapata energia este prin somn, iar daca nu se intampla asta, va urma o agravare a bolii din cauza lipsei de vitalitate, spun specialistii.

"O persoana care are un mental puternic va putea dormi si in zgomot"

La nivel mental, somnul sterge multe frici si programari, pe care persoana respectiva nu le-ar putea rezolva decat prin psihoterapie. Emotional, multe persoane merg la culcare cu sentimente negative generate de conflicte avute in acea zi sau anterior, ajungand in unele cazuri chiar sa retraiasca starea pe care au avut-o la momentul altercatiei sau disputei. O persoana care are un mental puternic, va putea dormi si in zgomot, si cand este cald afara si in orice alte conditii.

De pilda, daca cineva doarme cu televizorul sau calculatorul deschis, aceasta va influenta in sens negativ cantitatea de melatonina produsa de organism.

Cele mai comune cauze care provoaca insomnii

Somnul este o stare, iar persoanele care nu reusesc sa se odihneasca asa cum trebuie, nu o acceseaza. Ele intra intr-o stare negativa datorita unui program de genul "eu nu pot sa dorm", "ce ma f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro