Ce subiecte aborda presa mondena din Bucurestiul anilor '30. Criza divorturilor de la New York si sarutul frantuzesc

Ce subiecte aborda presa mondena din Bucurestiul anilor '30. Criza divorturilor de la New York si sarutul frantuzesc

Abunda de reclame la produsele cosmetice ale vremii care promiteau, la fel ca azi, miracole peste noapte, dar si anunturi de mica publicitate ale arhitectilor, pictorilor sau micilor meseriasi. "Se stie ca francezii sunt cei mai pupaciosi, mai cu seama frantuzoaicele - incepe autorul articolul cu titlul Daca doua cucoane sau doua fete se intalnesc de trei si patru ori pe zi, e de absoluta rigoare sa se imbratiseze si sa se pupe gura in gura, (...) asa ca o frantuzoaica din Paris este expusa a se saruta de sute de ori pe zi si la randul ei ei sa intoarca acest soi de manifetatie de dragoste - cu toate ca in majoeritatea cazurilor pupacioasele se urasc de moarte ", scire autorul articolului.

acum 71 luni (2 Mar 2017)

Abunda de reclame la produsele cosmetice ale vremii care promiteau, la fel ca azi, miracole peste noapte, dar si anunturi de mica publicitate ale arhitectilor, pictorilor sau micilor meseriasi. Articolele principale, insa, scrise stangaci, daca este sa le apreciem cu ochiul unui ziarist de astazi, aveau in prim plan aventurile unor vedete ale perioadei la care ne raportam, pataniile unor personaje anonime, date drept exemplu la capitolul "asa nu", dar si informatii utile cu referire la legile in vigoare atunci sau corespondente din principalele capitale ale lumii. "Cum sa posedam o piele fara de sbarcituri"

In numarul din martie- aprile 1930, doamnele aflau, de exemplu, cum pot ramane "svelte" si cu pielea "fara sbarcituri", folosind produsele Elida, despre care se spunea ca erau atat de pure incat puteau fi mancate.

"Cum putem fi svelte si in acelasi timp sa posedam piele fara de sbarcituri, intinsa si tinereasca? (...) Materiile prime din care sunt fabricate cremele Elida, sunt atat de pure, incat ar putea fi chiar mancate, fara de niciun inconvenient."

Cu titlul "Crizele sociale si cancerul", ancheta prezinta datele unor oameni de stiinta care sustineau ca numarul deceselor provocate de aceasta afectiune creste in perioadele de criza sociala. Ancheta lor cuprinde epoca de 50 de ani ai vietii pariziene, intre anii 1876 -1926.

Articolul - ancheta senzationala - nu este mai lung de doua coloane, ingramadite in coltul din dreapta, jos al celei de-a treia pagini, poate si pentru ca doamnele nu aveau nevoie de informatii care sa le indispuna. Divortul sotilor Walter

Articolele care prezentau aventurile unor "dandy" avau la dispozitie o pagina intreaga de ziar, iar autorii nu se fereau sa explice de-a fir a par de ce erau unii tineri in stare.

Divortul unor celebritati de peste ocean, sotii Walter - cunoscuti pentru afacerile din d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro