Ce spune un expert american despre criza refugiatilor, pericolul islamizarii Europei si confruntarea cu Rusia
> Anul trecut, Europa a fost zguduita de criza refuiatilor care a pus sub semnul intrebarii nu numai solidaritatea, dar si institutiile europene. Europa este mult mai diversa decat se crede, mergeti, de exemplu, in marile orase europene, cum ar fi Bruxelles, Paris sau Roma si veti vedea cat de diversa este Europa cu adevarat. Dar oamenii se tem de acte de violenta, de terorism, de atentate, cum s-ar putea accepta si integra acesti refugiati? Rata nasterilor si nivelul de emigratie de atunci, precizez inainte de declansarea fenomenului refugiatilor.Sigur sunt estimari, pentru ca nu avem cifre exacte. Cred ca Europa are o perspectiva diferita fata de Rusia in raport cu SUA, pentru ca este atat de aproape de Rusia.
>
Anul trecut, Europa a fost zguduita de criza refuiatilor care a pus sub semnul intrebarii nu numai solidaritatea, dar si institutiile europene. Criza migrantilor este o criza uriasa pentru Europa si Europa se afla intrun punct crucial. Europa este mult mai diversa decat se crede, mergeti, de exemplu, in marile orase europene, cum ar fi Bruxelles, Paris sau Roma si veti vedea cat de diversa este Europa cu adevarat. Dar acum, asistam la venirea unui numar foarte mare de oameni, intr-un timp foarte scurt. Chiar daca ar vrea sa rezolve problema si nu ar fi o chestiune politica, tot nu ar avea capacitatile de cazare, de educare a copiilor si asa mai departe. In aceasta perspectiva, ma tem ca acesta criza a refugiatilor sa nu duca la aparitia unei fracturi intre vechii membri si noii membri ai Uniunii Europene. Cred ca Angela Merkel a avut dreptate cand a spus ca oamenii care au fost candva in spatele Zidului nu ar trebui sa construiasca acum noi ziduri impotriva celor care vin. Noi, in Statele Unite avem alta istorie, fiecare este venit dintr-alta parte, dar in tarile din Europa nu exista asemenea istorie.
De ce? Se pare ca o parte dintre refugiati sunt educati si doresc sa munceasca. Asta daca vorbim de zece ani de acum inainte. Criza miratiei se va transforma in provocarea generata de integrarea acestor oameni.
Dar oamenii se tem de acte de violenta, de terorism, de atentate, cum s-ar putea accepta si integra acesti refugiati? Am aflat insa de la oficiali din ministerele de interne din diverse state europene ca tinerii se radicalizeaza pe internet. Sunt provocari, ori de cate ori ai de a face cu grupuri mari de alta cultura. De fapt, Europa are nevoie de acesti oameni, din cauze demografice.Europa are nevoie ca oameni noi sa vina aici. Tarile europene au rate ale natalitatii foarte scazute, sub rata de inlocuire a populatiei. In Statele Unite, populatia creste prin imigratie, deci si Europa are nevoie de imigratie.
Trebuie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro