Ce spune raportul primei comisii a Universitatii de Vest din Timisoara care a analizat teza de doctorat a Codrutei Kovesi

Va prezentam mai jos constatarile din 2012 ale comisiei: "Comisia constata ca institutia organizatoare de studii universitare de doctorat care a organizat programul universitar de doctorat nu se regaseste printre institutiile competente sa intocmeasca un raport asupra respectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala ulterior acordarii titlului de doctor prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului.

acum 59 luni (10 Oct 2016)

Prima comisie care s-a ocupat de analiza sesizarii privind acordarea titlului de doctor in cazul Laurei Codruta Kovesi, numita prin Hotararea Senatului Universitatii de Vest din Timisoara (UVT) in 2012, era alcatuita din conf. Va prezentam mai jos constatarile din 2012 ale comisiei:

"Comisia constata ca institutia organizatoare de studii universitare de doctorat care a organizat programul universitar de doctorat nu se regaseste printre institutiile competente sa intocmeasca un raport asupra respectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala ulterior acordarii titlului de doctor prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului. In aceste conditii, comisia constata ca UVT, in calitate de institutie organizatoare de studii universitare de doctorat, a fost sesizata fara respectarea dispozitiilor legale privind procedura de constatare a nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala in cadrul studiilor universitare de doctorat".

Cu alte cuvinte, conform raportului din 2012 al comisiei, Universitatea de Vest nu este institutia competenta sa analizeze problema de etica de dupa acordarea titlului de doctor printr-un ordin al ministrului.

Conform raportului, comisia a avut si o serie de propuneri:

"Comisia propune comunicarea catre autorul sesizarii a unui raspuns in sensul celor mentionate mai sus, cu indicarea institutiilor competente sa intocmeasca un raport asupra respectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala ulterior acordarii titlului de doctor prin ordin al ministrului, precum si a textelor legale incidente in materie. Cum printre acestea se regaseste una dintre institutiile competente sa intocmeasca un raport asupra respectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala ulterior acordarii titlului de doctor prin ordin al ministrului, aceasta institutie este cea care va da curs sesizarii inaintate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro