Ce spune Ponta despre gratierea lui Dan Voiculescu si despre schimbarea sefului DNA

Ce spune Ponta despre gratierea lui Dan Voiculescu si despre schimbarea sefului DNA

Nu voi uza de acest drept in niciun caz de infractiuni cu violenta si in niciun caz de mare coruptie. Candidatul PSD la Presedintie a mai fost intrebat daca sustine ideea ca politicienii sa beneficieze de imunitate doar in cazul declaratiilor politice.

acum 72 luni (19 Sep 2014)

Premierul Victor Ponta a fost intrebat daca il va gratia pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, daca va ajunge la Cotroceni.

"Dreptul de gratiere individuala e un drept al presedintelui, prevazut de Constitutie, pe baza unei proceduri care implica avizul Ministerului Justitiei. Nu voi uza de acest drept in niciun caz de infractiuni cu violenta si in niciun caz de mare coruptie. Raspund cum cred ca ar trebui sa raspunda un presedinte. Eu cred ca in momentul in care ajungi presedinte, trebuie sa fii presedinte. Declaratiile de campanie mi se par strict populiste", a raspuns Ponta, fara sa-i pomeneasca numele lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de puscarie.

Cat despre schimbarea Codrutei Kovesi din fruntea DNA, Ponta a spus:"Nu e normal sa ma exprim despre cine trebuie schimbat. Apoi, a incercat o gluma: "Spre deosebire de doamna Kovesi, eu nu stiu ce vorbesc oamenii in privat".

Candidatul PSD la Presedintie a mai fost intrebat daca sustine ideea ca politicienii sa beneficieze de imunitate doar in cazul declaratiilor politice. La un moment dat, o putere politica poate aresta Opozitia ca sa treaca un vot. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro