Ce spune Papa Francisc despre sex si relatii: "Insusi Dumnezeu a creat sexualitatea, acest dar extraordinar pe care l-a oferit creatiei lui"

Ce spune Papa Francisc despre sex si relatii:

De fapt, episcopul vine cu o serie de recomandari demne de luat in seama de cupluri, chiar si in probleme de sexualitate: Contactul fizic este foarte important Doua persoane aflate intr-o relatie nu ar trebui sa adoarma niciodata certate.

acum 89 luni (14 Apr 2016)

- Bucuria de a iubi), lucrarea scrisa de Papa Francisc in care acesta ofera, printre altele, sfaturi in amor, se concentreaza mai putin pe regulile stricte ale bisericii si mai mult pe sentimentele si constiinta individuale. De fapt, episcopul vine cu o serie de recomandari demne de luat in seama de cupluri, chiar si in probleme de sexualitate: Contactul fizic este foarte important Doua persoane aflate intr-o relatie nu ar trebui sa adoarma niciodata certate. Chiar daca acest lucru este mai usor de zis si mai greu de facut, Papa Francisc spune ca atingerile ne vor ajuta sa renuntam la furie. "Nu avem control asupra persoanei de langa noi, nu ii putem urmari fiecare pas cu atentie, de teama sa nu o pierdem din . Iubirea inseamna incredere, inseamna libertate, nu posesivitate, nu o nevoie nestavilita de control si de dominare. Aceasta libertate da nastere independentei, care ofera deschidere asupra lumii din jur si experientelor noi, iar acestea nu pot decat sa imbogateasca relatiile", a consemnat Papa Francisc. "Nu desconsidera niciodata ce-ti spune sau ce gandeste, chiar daca trebuie sa iti exprimi si tu punctul de vedere. Trebuie sa putem accepta si adevarul celelalte persoane, valoarea celor mai profunde temeri ale ei si ce incearca sa comunice, chiar si in mod agresiv", scrie Papa Francisc. Sexul este o datorie divina Pozitia Bisericii Catolice fata de sexualitate a fost dintotdeuna controversata, insa episcopul de la Vatican a facut lumina in aceasta privinta: "Insusi Dumnezeu a creat sexualitatea, acest dar extraordinar pe care l-a oferit creatiei lui", a scris Papa Francisc, subliniind faptul ca sexul trebuie sa le provoace placere ambilor parteneri. "Timpul petrecut in intimitate are rolul de a amplifica sentimentul de implinire a celuilalt", a mai scris acesta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro