Ce spune Iohannis despre prima luna de guvernare

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani, precizand ca relatia cu guvernul actual este una institutionala, normala. "Am avut mai multe discutii cu domnul Ponta pe diverse teme, mi se pare absolut normal ca presedintele si primul ministru sa vorbeasca despre problemele Romaniei.In vara lui 2014 am inceput sa lucrez la un proiect pentru 10 ani, in care schimbam Romania, dar pentru asta am nevoie de un alt guvern, unul cu aceleasi principii ca si mine.

acum 64 luni (22 Jan 2015)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani, precizand ca relatia cu guvernul actual este una institutionala, normala. Institutional, nu e treaba presedintelui, dar cu acest guvern nu vad cum sa pun in practica viziunea mea pe zece ani pentru Romania", a spus Iohannis.

"Zilele, dupa alegeri, au fost fierbinti si vor fi zile de care isi va aminti cu mare placere, pe care nu le va uita niciodata. Si asta a fost surpriza pentru mine, dar am fost convins ca voi castiga alegerile, pentru ca oamenii si-au dorit o schimbare", a mai spus Iohannis.

"Dupa primul tur deja, unii au simtit mai repede, altii au simtit mai greu ca s-a format un nou val, valul pornit si din Diaspora, dar si din interiorul tarii, fiindca multi nu au mers la vot la primul tur si atunci rezultatul i-a facut sa-si schimbe optiunea de a merge sau de a nu merge la vot. Si ati observat un lucru rar intalnit, ca, fata de primul tur, au fost mult mai multi romani care au dorit sa voteze, lucru care nu prea se intampla, si, pe de alta parte, a inceput din Diaspora o intreaga miscare care s-a reflectat si in interiorul tarii", a continuat seful statului. Abia astept un nou guvern pentru a efectua vizita in Moldova, pentru ca nu mi s-a parut potrivit sa merg acum, cand partidele negociaza formarea unui nou guvern. Voi incuraja foarte mult lupta anticoruptie pentru ca eu imi doresc ca la sfarsitul mandatului meu, coruptia sa mai exite catusi de putin", a declarat presedintele referitor la dosarele

"Chiar daca nu mai sunt membru al PNL, urmaresc situatia partidului", sustine Iohannis

"Este inadmisibil sa nu poti cerceta un parlamentar", afirma seful statului.

"Am invitat in zilele urmatoare partidele la discutii cu privire la pachetele legislative, cu privire la un parlament mai mic, astept ca ei sa-mi spuna cum vad cea mai buna cale pentru ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro