Ce spune despre noi modul in care purtam ochelarii si cum ne poate "apara" acest accesoriu
Potrivit lui Joseph Messinger, "toti avem o relatie de iubire sau de ura cu ochelarii nostri, asemanatoare cu cea care il leaga pe fumator de tigarile lui. Astfel, daca cineva isi pune sistematic ochelarii pe varful nasului si priveste pe deasupra ramelor, putem vorbi de o atitudine legata de curiozitate amestecata cu o urma de repros.
Psihologul Joseph Messinger explica in "Dictionar ilustrat al gesturilor" cum ne definesc ochelarii, mai ales ca acestia nu "mai servesc doar la indreptarea defectelor de vedere". Astfel, este indicat ca cei care au fata rotunda sa aleaga rame dreptunghiulare, cei care au o barbie ascutita ar fi indicat sa poarte "rame alungite perpendicular pe barbie", in timp ce persoanele care au o barbie patratoasa vor fi avantajete de ochelari mici, cu rame rotunde. "Cei cu fata ovala au nevoie de ochelari de ochelari cu rame cu modele", subliniaza analistul comportamental.
Potrivit lui Joseph Messinger, "toti avem o relatie de iubire sau de ura cu ochelarii nostri, asemanatoare cu cea care il leaga pe fumator de tigarile lui. Ochelarii nu ne ofera doar niste ochi de rezerva, ci si un mijloc de a ne apara de indiscretia celorlalti." Astfel, daca cineva isi pune sistematic ochelarii pe varful nasului si priveste pe deasupra ramelor, putem vorbi de o atitudine legata de curiozitate amestecata cu o urma de repros.
Daca cineva isi ridica ochelarii pe nas, gestul poate reprezenta dorinta de a iesi, de a fugi, dintr-o situatie in care ar trebui sa-si arate sentimentele, "persoana se ascunde in spatele ochelarilor".
Citeste si:
Cum vrea Iasiul sa devina primul municipiu din tara cu "zero deseuri": de la tarif diferentiat pentru gunoi pana la ateliere de reparatii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro