Ce spune Cozmin Gusa despre arestarea lui Adrian Sarbu si razboiul Udrea-Coldea

Ce spune Cozmin Gusa despre arestarea lui Adrian Sarbu si razboiul Udrea-Coldea

Strategia "coapta" la Moscova, a putut fi implementata atat prin benevolenta vecinilor nostri fata de idee, cat si prin lipsa de preocupare fata de zona noastra a administratiei Obama, mult prea preocupata in cele doua mandate de "primavara araba" si de contondenta relationarii din Asia de sud-est. ) sa il atace pe seful interimar al SRI pe aliniamentul jocurilor murdare/corupte, in conditiile in care Florian Coldea beneficia, pe de o parte, de lipsa notorietatii personale pentru marele public, inclusiv deci pentru astfel de fapte, iar pe de alta parte, de notorietatea pozitiva a institutiei pe care azi o conduce in lupta anticoruptie, singura batalie populara azi in Romania? Acesti oameni au fost arestati de catre o structura pe care Sarbu o denunta ca fiind de inspiratie "Pontaghita", si daca rememorez acum constructia celebrului pact de coabitare al lui Ponta cu Basescu, imi amintesc rapid ca Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a fost propunerea explicita a fostului sau coleg Victor Ponta, fapt nenegat pana azi de catre nimeni (iar dupa arestarea si dezvaluirile din cazul Alinei Bica, "marea coabitare" de-atunci, pare azi mai degraba "marea imparteala"...).

acum 98 luni (8 Feb 2015)

Pregatiri de razboi

Primele zile din februarie 2015 au adus si certitudinea iminentei razboiului din zona noastra, cu motivatia zonala a conflictului din Ucraina, cu semnificatia mai complexa a "razboiului lumilor" , ce comporta derivari in seria, euratlantism versus eurasiatism, democratii liberale contra regimuri autoritare, posibil NATO impotriva Organizatiei de cooperare de la Shanghai, etc. Angela Merkel (pentru ca vocea doamnei conteaza, Hollande fiind revigorat politic din considerente pragmatice, de supracontrol, respectiv de diminuare a rolului Germaniei in negocieri) actioneaza precis, dar evident sub presiune maximala, fiind depasita deja de mult limita superioara a compromisurilor ce pot fi acceptate Germaniei, atat la Washington, dar mai ales la Moscova. Din acest unghi, pentru concluzii finale despre negocieri, avem de asteptat intalnirea Obama-Merkel de saptamana viitoare. Pentru ca in mod indiscutabil Romania este azi potentiala victima a unui joc geopolitic de ingradire a capabilitatii de actiune prin intermediul vecinilor, element decisiv in caz de razboi, fie el si de sorginte geoeconomica. Strategia "coapta" la Moscova, a putut fi implementata atat prin benevolenta vecinilor nostri fata de idee, cat si prin lipsa de preocupare fata de zona noastra a administratiei Obama, mult prea preocupata in cele doua mandate de "primavara araba" si de contondenta relationarii din Asia de sud-est. "Containmentul" de inspiratie moscovita, dedicat diminuarii euratlantismului regional emergent din Romania, poate fi demonstrat concis astfel:

Moldova, primul vecin, cu guvernarea minoritara de la Chisinau, este asezata clar pe axa complicitatilor/nevoilor economice Moscova-Berlin, cu socialistii lui Lupu si Plahotniuc conectati la Kremlin si cu popularii lui Filat, abonatii cursei de Berlin, via Bucuresti; Ucraina, "casus-belli" si focarul conflictului extins azi la nivel mondial, cu conditia sa de "teatru de razboi", face imposibila conectar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro