Ce spune ambasadorul Turciei la Bucuresti despre declaratiile controversate ale lui Erdogan despre Germania nazista

> Inaintea postarii acestuia vreau sa subliniez ca: - intentiile mele sunt pozitive si nu am scris acest articol pentru a denigra Turcia, ci pentru a atrage atentia ca asemenea comparatie este deplasata. Acum cateva luni am publicat un document in Historia in care aratam ca un grup de oameni de stiinta evrei, in frunte cu Albert Einstein doreau sa se stabileasca in Turcia si sa se puna in slujba statului turc. Cu toate ca de ani de zile poarta povara greutatilor economice si sociale provocate de atacurile unei organizatii teoriste si de 2.5 milioane de refugiati sirieni, tara mea continua sa fie singurul stat din regiune cu populatie majoritar musulmana si regim democratic. In acelasi context, peste 300 de oameni de stiinta evrei care au fugit de masacru s-au stabilit si au inceput o noua viata in Turcia in primii ani de la fondarea Republicii.

acum 102 luni (7 Jan 2016)

>

Inaintea postarii acestuia vreau sa subliniez ca:

- intentiile mele sunt pozitive si nu am scris acest articol pentru a denigra Turcia, ci pentru a atrage atentia ca asemenea comparatie este deplasata.

- nu am avut "rea-intentie" cand am adus aminte despre relatiile dintre Arabia Saudita si Iran, ci doar am precizat ca dupa vizita Presedintelui turc in Arabia Saudita relatiile dintre statul saudit si Iran s-au inchis. Acum cateva luni am publicat un document in Historia in care aratam ca un grup de oameni de stiinta evrei, in frunte cu Albert Einstein doreau sa se stabileasca in Turcia si sa se puna in slujba statului turc. Tot in text se gaseste un document prin care ambasadorul turc la Bucuresti, Hamdullah Suphi Tanr?over, era instiintat de ministrul turc de Interne, Sukru Kaya sa informeze opinia publica ca evreii nu sunt doriti in statul turc.

- cu siguranta, domnule Ambasador voi posta pe blogul meu doar ceea ce cred, in urma cercetarilor facute si va asigur ca raman acelasi istoric in cautarea ratiunii indiferent de subiectul cercetat.

- pentru a nu fi acuzat ca urmaresc un anume interes am preluat pasajul cu declaratia presedintelui turc de la Televiziunea Haberturk. De asemenea, am apelat la un traducator autorizat, pentru a informa cititorii cat mai obiectiv:

Murat Karatas: "Stimabilul Davutoglu (primul ministru) si stimabilul K?l?cdaroglu (presedintele principalului partid de opozitie) au avut o intrevedere. La momentul actual exista deja exemple in lume, si exista exemple si din trecut in prezent. Adica, daca priviti Germania lui Hitler vedeti acest lucru acolo si de asemenea, vedeti aceleasi exemple in state diferite ale lumii. In acest moment nu putem folosi afirmatia ca sistemele prezidentiale sunt imaculate de la A la Z.

Mai jos puteti citi punctul de vedere al Ambasadorului Republici Turcia, O.Koray Ertas (in fotografia din dreapta)

Stimate domnule Cojocaru,

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro