CE someaza Romania si alte sapte tari sa-si puna la punct legislatia de combatere a spalarii banilor

CE someaza Romania si alte sapte tari sa-si puna la punct legislatia de combatere a spalarii banilor

In cazul furnizorilor de servicii de jocuri de noroc, analize suplimentare se fac daca in momentul colectarii castigurilor sau in momentul punerii mizei sunt in joc sunt sume de cel putin 2.000 de euro.

acum 28 luni (7 Dec 2017)

Printre altele, reglementarea cere statelor membre sa adopte praguri inferioare de utilizare a banilor cash. De exemplu, entitatile care comercializeaza bunuri trebuie sa faca verificari suplimentare atunci cand efectueaza tranzactii ocazionale, in numerar, in valoare de cel putin 10.000 de euro, chiar daca plata se face in mai multe transe.

Apoi institutiile de credit trebuie sa verifice o tranzactie mai mare de 15.000 de euro. In cazul furnizorilor de servicii de jocuri de noroc, analize suplimentare se fac daca in momentul colectarii castigurilor sau in momentul punerii mizei sunt in joc sunt sume de cel putin 2.000 de euro. O examinare suplimentara va fi necesara, indiferent de suma, atunci cand exista o suspiciune de spalare a banilor sau de finantare a terorismului indiferent de tipul tranzactiei.

Conform reglementarilor, toate statele membre ar fi trebuit sa transpuna directiva pana la 26 iunie 2017, dar cele 8 state printre care si Romania nu au anuntat vreo masura de punere a ei in practica in sistemele legislative nationale. In cazul in care aceste state membre nu reusesc, in urmatoarele doua luni, sa isi alinieze legislatia nationala cu legislatia UE, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE", se arata in comunicatul CE. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro