Ce solutii au europarlamentarii romani pentru criza migratiei

La nivelul Partidului Popular European (PPE) se lucreza la un document de pozitie despre viitorul Europei, a explicat Marie Jean Marinescu (PNL), vicepresedintele grupului PPE, intr-o intalnire cu ziaristii romani, organizata de Biroul de Informare in Romania al Parlamentului European. Semnatarii ar urma sa isi asume "caracterul laic nesecular al statelor europene" si sa se angajeze "ca nu se vor implica in actiuni de prozelitism si de recrutare" ci doar in "activitati politice legale".

acum 102 luni (31 May 2016)

Uniunea Europeana se confrunta, in ultima perioada, cu o provocare serioasa pe toate planurile, dupa un aflux masiv de refugiati. Opiniile eurodeputatilor romani pe aceasta tema nu creioneaza o pozitie comuna a alesilor din tara noastra, ci mai degraba o pozitionare in functie de apartenenta la grupurile parlamentare.

La nivelul Partidului Popular European (PPE) se lucreza la un document de pozitie despre viitorul Europei, a explicat Marie Jean Marinescu (PNL), vicepresedintele grupului PPE, intr-o intalnire cu ziaristii romani, organizata de Biroul de Informare in Romania al Parlamentului European. In opinia sa, "trebuie blocate coastele Africii de Nord, in primul rand pentru salvarea vietilor refugiatilor". El sustine ca, atat timp cat rata somajului este de 10% la nivelul UE, forta de munca poate fi mutata dintr-o tara in alta, in cadrul UE. "Comisia Europeana iti da 6.000 de euro daca iei un om sa aplice pentru statutul de refugiat.

La randul sau, Iuliu Winkler (UDMR), membru al grupului PPE, considera ca "omul care fuge pentru ca poate sa isi pierde viata trebui ajutat". El sustine ca o posibila solutie ar fi "ridicarea nivelului de trai in tarile care alimenteaza fluxul". In opinia eurodeputatului, sanctionarea tarilor UE cu 250.000 de euro pentru fiecare refugiat refuzat este "o propunere intolerabila".

Declaratii obligatorii pentru refugiati

Si in cadrul grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D) exista o vie dezbatere in ceea ce priveste fluxul de refugiati. In opinia lui Victor Bostinaru (PSD), vicepresedinte al grupului S&D, fiecare refugiat ar trebui sa semneze, la locul de filtrare, o "declaratie obligatorie cu valoare legala". Semnatarii ar urma sa isi asume "caracterul laic nesecular al statelor europene" si sa se angajeze "ca nu se vor implica in actiuni de prozelitism si de recrutare" ci doar in "activitati politice legale". De asemenea, ei ar urma sa semneze ca ac... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro