Ce solutie a gasit o firma obligata sa-l reangajeze pe liderul de sindicat concediat disciplinar. Patronii i-au dat slujba inapoi, dar i-au spus sa stea acasa

Ce solutie a gasit o firma obligata sa-l reangajeze pe liderul de sindicat concediat disciplinar. Patronii i-au dat slujba inapoi, dar i-au spus sa stea acasa

Obliga intimata la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, tinand cont de reducerea salariala de mai sus".Decizia instantei de fond, desi nu este definitiva, este executorie. "Nu e foarte greu de inteles ce traume poate sa suporte un om care este lipsit total de venituri, care este obligat sa plateasca rate la banci, in conditiile in care trebuie sa se imprumute de la cine gaseste, sa caute sa-si procure bani pentru a-si sustine existenta pe parcursul unui an, s-o sprijine si pe mama sa care este singura cu care locuieste si care este persoana cu handicap si multe alte lucruri (...).

acum 72 luni (14 Jun 2018)

Comdata Service SRL, o firma cu asociati italieni care presteaza servicii pentru Telecom Italia si care isi desfasoara activitatea si in Romania, in mai multe centre - Craiova, Pitesti, Constanta, Braila, Galati, Bucuresti si Buzau - prin intermediul a doua departamente, respectiv un call center si un departament back office, unde muncesc cca. 4.000 de oameni a fost obligata de Tribunalul Arges sa-l reangazeze pe fostul salariat si lider de sindicat Tiberiu Pielmus pe postul detinut anterior desfacerii contractului de munca si sa-i plateasca salariile ce i s-ar fi cuvenit pentru perioada in care barbatul a ramas fara serviciu.

Omului i-a fost desfacut contractul de munca in vara anului trecut, la cateva luni dupa ce, impreuna cu mai multi colegi, a pus bazele unui sindicat care sa vegheze la respectarea drepturilor angajatilor la locul de munca, sindicat care a ridicat conducerii firmei problema salariilor mici, a sambetelor lucrate si platite la niveluri derizorii, a conditiilor de munca proaste, a modul deficitar in care se aloca pauzele. Iata cum suna, pe scurt, decizia pronuntata, recent, de Tribunalul Arges cu privire la contestatia formulata de Tiberiu Pielmus la decizia de concedire disciplinara pe care Comdata Service a luat-o in vara anului trecut: "Admite in parte contestatia, astfel cum a fost precizata. Anuleaza in parte decizia (...) emisa de intimata, in sensul ca inlocuieste masura disciplinara a desfacerii contractului individual de munca (...) cu masura disciplinara a reducerii salariului de baza cu 10% pe o perioada de 3 luni(...). Obliga intimata la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, tinand cont de reducerea salariala de mai sus".Decizia instantei de fond, desi nu este definitiva, este executorie.

Liderul de sindicat a fost reangajat, dar sta acasa Pe 6 iunie, Comdata Ser... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro