Ce soarta au avut gardienii care l-au torturat pe ARSENIE BOCA

Ce soarta au avut gardienii care l-au torturat pe ARSENIE BOCA

Parintele a disparut pur si simplu din celula de langa canal si s-a intors dupa 3 ore, iar slujba a avut loc la Vata de Sus, la sute de kilometri departare.

acum 78 luni (30 Sep 2014)

Trei ani mai tarziu, este din nou arestat si anchetat, pentru vina de a-i fi ajutat crestineste cu hrana pe luptatorii anticomunisti din Muntii Fagarasului.

Apoi parintele Arsenie Boca a fost trimis la munca pe santierul de la Canalul Dunare - Marea Neagra, unde s-a produs una dintre intamplarile inexplicabile care il au drept protagonist pe duhovnic. Parintele a disparut pur si simplu din celula de langa canal si s-a intors dupa 3 ore, iar slujba a avut loc la Vata de Sus, la sute de kilometri departare. Gardienii chiar au sunat acolo sa afle daca intr-adevar Arsenie Boca a fost prezent la inmormantare si li s-a confirmat ca da, noteaza opiniatimisoarei.ro.

Se mai spune, pe baza marturiilor supravietuitorilor temnitelor comuniste, ca usa celulei sale se deschidea in fiecare noapte, astfel ca un gardian trebuiea sa stea in permanenta in fata ei. Se spune ca Boca disparea pur si simplu, si se intorcea spre dimineata. Intr-o noapte, monahul a fost scos din celula in care statea, in arestul Securitatii de la Hateg, de doi militieni. Cei doi l-au ridicat de subsiori si l-au batjocorit in fel si chip. La scurt timp dupa aceasta, mainile celor doi militieni s-au uscat pur si simplu, acestia ramanand infirmi pe viata. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro