Ce SMS-uri dadea primarul Chereches in ziua flagrantului DNA la Primaria Baia Mare: "Avem o problema cu dna"

Ce SMS-uri dadea primarul Chereches in ziua flagrantului DNA la Primaria Baia Mare:

Cu o zi inainte de organizarea flagrantului de catre organele de urmarire penala, respectiv la data de 25.04.2016 la solicitarea inculpatului Chereches Catalin, din aceeasi suma pretinsa cu titlul de mita, (...) a remis (...) suma de 5.000 euro in contul unei datorii pe care inculpatul o avea fata de o persoana de la care (...) imprumutate in interesul inculpatului suma de 20.000 euro", mai scrie in rechizitoriu. Pana la intrarea organelor de urmarire penala in biroul inculpatului Chereches Catalin pentru constatarea infractiunii flagrante, acesta a remis (...) suma de 5.000 lei din totalul de 30.000 lei dati de (...), acesta fiind motivul pentru care a fost gasita in biroul edilului doar suma de 25.000 lei (proces verbal de constatare a infractiunii flagrante, (...)", mai arata procurorii.

acum 90 luni (26 May 2016)

Mesaje de avertizare si indicatii despre campanie au cuprins SMS-rile pe care primarul Catalin Chereches le-a transmis in ziua in care procurorii DNA au descins la Primaria Baia Mare, in 26 aprilie 2016.

In rechizitoriu nu se dezvaluie numele destinatarului, insa se cunoaste ca era vorba de oamenii de incredere care se ocupau de imaginea lui. In primul mesaj, acesta ii transmite persoanei de incredere ca (...) (probabil denuntatorul - n.r.), a declarat la organele de urmarire penala ca i-a dat si ei o suma de bani (...). "Mai mult, (...) (persoana de incredere, n.r.), conform SMS-urilor transmise catre aceasta in ziua flagrantului de catre inculpatul Chereches Catalin, este principala persoana pe care se bazeaza susnumitul pentru campania electorala si nu numai", se arata in rechizitoriul intocmit de procurori. SMS trimis de inculpat lui (...) la data de 26.04.2016, ora 13.09.20 :"Orice se intampla, bagi campanie in fiecare zi pana la capat. SMS trimis de (...) inculpatului Chereches Catalin la data de 26.04.2016, ora 13.11.48 : "Ok.

Potrivit aceluiasi document, primarul i-a pretins (...) (probabil denuntatorului, n.r.) sa cesioneze pe numele unei persoane ce urma sa fie indicata de el (cesiune care nu a mai fost finalizata) o societate comerciala care detinea anumite licente radio si de televiziune. De asemenea, a cerut 400.000 de lei din totalul de 600.000 de lei, suma pe care clubul de fotal o obtinuse dintr-o sponsorzare, mai arata documentul procurorilor.

"Din suma de 400.000 lei pretinsa inculpatul Chereches Catalin a primit suma de 30.000 lei la data de 26.04.2016, cand a fost prins in flagrant. Cu o zi inainte de organizarea flagrantului de catre organele de urmarire penala, respectiv la data de 25.04.2016 la solicitarea inculpatului Chereches Catalin, din aceeasi suma pretinsa cu titlul de mita, (...) a remis (...) suma de 5.000 euro in contul unei datorii pe care inculpatul o av... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro