Ce se va intampla cu Parcul Natural Vacaresti dupa ce a primit avizul primariei

Ce se va intampla cu Parcul Natural Vacaresti dupa ce a primit avizul primariei

> Adica avem din nou cele doua documente de baza cerute de lege (OUG 57/2007) pentru constituirea unei arii protejate de tip Parc Natural. Avem toate motivele sa credem ca Ministerul Mediului, prin sprijinul constant manifestat de secretarul de stat Anne Marie Juganaru precum si prin sustinerea asumata fara echivoc de cei trei ministri care s-au succedat in ultimii trei ani la conducerea acestui minister, va initia in cel mai scurt timp o Hotarare de Guvern, conform legii. Miile de e-mailuri de sprijin primite, miile de semnaturi de suport, sutele de mii de mesaje primite pe facebook ne arata ca exista o larga sustinere publica pentru acest proiect.

acum 111 luni (4 Jun 2015)

>

Adica avem din nou cele doua documente de baza cerute de lege (OUG 57/2007) pentru constituirea unei arii protejate de tip Parc Natural. Avem toate motivele sa credem ca Ministerul Mediului, prin sprijinul constant manifestat de secretarul de stat Anne Marie Juganaru precum si prin sustinerea asumata fara echivoc de cei trei ministri care s-au succedat in ultimii trei ani la conducerea acestui minister, va initia in cel mai scurt timp o Hotarare de Guvern, conform legii. Dupa dezbaterea publica si faza de avizare interministeriala, Hotararea de Guvern va putea fi semnata de primul ministru. Dupa cum se stie, acum un an, de Ziua Mediului - la 5 iunie 2014, Victor Ponta si-a afirmat intregul sprijin pentru constituirea Parcului Natural Vacaresti. Ministerul Mediului a dorit sa respecte si sa depaseasca prevederile Legii 52/2003 - a transparentei decizionale, astfel ca, pe langa dezbaterea online care a durat o luna, si la care oricine a avut acces, a mai organizat inca o dezbatere publica propriu-zisa cu invitati, desi nimeni nu o solicitase. Toata aceasta mobilizare de forte ca sa dezbatem temeinic, in detaliu, utilitatea unui parc pentru Bucuresti! De exemplu, de la Ministerul de Justitie se obiecteaza ca avizul Academiei Romane nu ar fi valabil, deoarece este semnat doar de Acad. Dan Munteanu, Presedintele Comisiei Monumentelor Naturii si nu de catre presedintele Academiei. Dar avem un argument: toate cele 30 de parcuri naturale si nationale din Romania au fost declarate pe baza aceleiasi semnaturi si proceduri. S-au investit pana acum zeci de milioane de euro in entitati juridic ilegale? Desigur, n-a fost o problema sa obtinem si semnatura presedintelui Academiei si astfel obstacolul a fost depasit, doar ca se facuse 15 august, in Guvern nu mai misca nimc.

Ne-am revazut cu Ministerul Mediului dupa 10 septembrie cand ni s-a adus la cunostinta ca Avizul Consiliului General (adoptat si atunci aproape in unanimitate) fusese atacat in instanta ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro