Ce se va intampla atunci cand Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, va muri

Ingrijorarile legate de starea de sanatate a Ducelui de Edinburgh au luat amploare, dupa ce Palatul Buckingham a anuntat, joi, ca Printul Philip se retrage din viata publica si ca nu va mai juca un rol activ in angajamentele legate de Coroana incepand din toamna acestui an, informeaza Mediafax. Printul Philip si regina Elisabeta a II-a au patru copii (Charles - Print de Wales, Anne - Printesa Regala, Andrew - Duce de York, Edward - Conte de Wessex) si vor sarbatori 70 de ani de casnicie in luna noiembrie.

acum 70 luni (7 May 2017)

Ingrijorarile legate de starea de sanatate a Ducelui de Edinburgh au luat amploare, dupa ce Palatul Buckingham a anuntat, joi, ca Printul Philip se retrage din viata publica si ca nu va mai juca un rol activ in angajamentele legate de Coroana incepand din toamna acestui an, informeaza Mediafax.

Potrivit The Independent, avand in vedere ca atat Printul Philip, cat si sotia sa regina Elisabeta a II-a au trecut de veritabila varsta de 90 de ani, ingrijorarile nu sunt, pana la urma, nefondate. Publicatia the Guardian a dezvaluit codul secret prin care va fi anuntata moartea reginei, dar ce se va intampla cand Ducele de Edinburgh va muri?

1) Cum se va afla vestea Atunci cand Printul Philip va muri, se asteapta ca cei de la BBC sa fie primii care confirma tragica veste.

2) Funeralii fara prea multa zarva In timp ce sotul reginei are dreptul la funeralii de stat depline, printul Philip a insistat anterior ca nu doreste "agitatia" de a-i fi depus corpul neinsufletit la Westminster Hall. Se crede ca trupul neinsufletit al printului va fi depus in Palatul St James, unde a fost depusa si printesa Diana inainte de inmormantarea care a avut loc in 1997.

4) Perioada de doliu Daca printul moare inaintea reginei, aceasta va intra oficial intr-o perioada de doliu, care va dura cel putin opt zile.

5) Revenirea la indatoririle publice Se asteapta ca o noua perioada de doliu oficial sa fie continuata timp de 30 de zile, dupa care regina ar putea reveni pe deplin la indatoririle publice. Este putin probabil ca regina Elisabeta a II-a sa ii urmeze pasii reginei Victoria, care a trait in mare parte izolata in Castelul Balmoral, in cele patru decenii de dupa moartea sotului sau, pana cand a murit la 22 ianuarie 1901.

Printul Philip, Duce de Edinburgh, in varsta de 95 de ani, este sotul reginei Elisabeta a II-a.

A doua zi dupa casatorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth si Baron Greenwich. In 2011, sotia s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro