Ce se intampla mai departe

Guvernul interimar, impreună cu partidele și cu societatea civilă, trebuie să lucreze la elaborarea și adoptarea introducerii unei evaluări a intregii legislații existente pentru riscuri (in SUA, executive order 12866 din 1993, sub administrația Clinton), prin care fiecărei agenții guvernamentale i se cere să examineze riscurile legislative și factuale legate de aria sa și să facă planuri de acțiune, traininguri etc. Și pentru ca Dorel al nostru, care a ars chiar el, să ajungă in această situație, alți Dorei simplificaseră legislația in reforma dorelistă a statului sub Traian Băsescu, inlocuind controlul cu o declarație pe proprie răspundere, menită incă o dată să salveze obiceiurile statului (in care stanga nu are habar ce face dreapta, și nimeni nu face nimic in general) și să rezolve cu riscul pasand unor privați răspunderea sa. Și cum nu mai e nimic de făcut cu bugetul pe acest an, poate guvernul tehnocrat să se ocupe măcar de ce vine in anii viitori, și anume de realizarea unui plan de investiții conținand atat fondurile europene, cat și pe cele naționale și de bugetul multianual de mult promis?

acum 58 luni (18 Nov 2015)

Dacă romanii ar fi francezi, de mult ii ocupau pe ISIS ăștia, ba cu un contract, ba cu un minister, ba cu un gheșeft oarecare.

Să nu uităm cum prezidentul nostru - precedentul - a salvat o ziaristă franceză prizonieră la fundamentaliști dand Franței ocazia să iși folosească bugetul in una din cele mai profitabile operații conduse de jihadiști, ostatici contra finanțe. Antena 3, după ce a debutat in forță cu mesaje anti-stradă, a ajuns la concluzia că mai profitabil pentru ea e să invite strada in studio și să o educe in eroarea de a fi dat jos Guvernul Ponta.

Pe termen mediu, o stradă mutată la televiziune in combinație cu un guvern in care numai cine nu a fost in stradă are un cuvant de spus - cinste administrației prezidențiale pentru cum a convins cațiva gradați să accepte și niște eurocrați cuminți in randurile lor, și lui Liviu Dragnea că ne-a arătat că nu contează guvernele, ci doar fondurile lor - sunt secretul imobilității totale.

Ar fi cazul să reamintim deci ce voiau manifestanții, de anul acesta și de acum un an, cand a fost ales Klaus Iohannis, eveniment care se cam pierde in negura vremurilor. Că, deși lucrurile sunt clare și in scris, aud că iarăși o luăm de la zero, și ne mai pierdem vreo șase luni să le explicăm unora sau altora care erau ocupați in altă parte ce se poate și trebuie făcut. In acest sens, Președinția Romaniei, partidele parlamentare și Guvernul interimar sunt așteptate să rezolve măcar cateva chestiuni prioritare care să permită din acest an o reinnoire, cum ar fi:

1.

Aceste modificări legislative, pentru care au semnat zeci de ONG-uri, ar fi in interes public, deschizand drumul unei mai bune reprezentativități și participări la vot, ca atare nu li se poate aplica obiecția că sunt promovate de un guvern sau o majoritate parlamentară in propriul interes in anul dinaintea alegerilor.

Se mai adaugă la asta... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro