Ce se intampla la congresul dacologic programat la sediul ONU din New York. Tema de dezbatere: "Burebista, unificator al natiunilor Europei Antice"

Ce se intampla la congresul dacologic programat la sediul ONU din New York. Tema de dezbatere:

Congresul de dacologie, la sediul ONU Congresul International de Dacologie de la New York pare a fi destinat unui public-tinta, destul de restrans, singura promovare a evenimentului fiind facuta prin intermediul unui afis postat pe pagina de Facebook a Liei Lungu, o cantareata din Timisoara stabilita in SUA, care este co-organizatoare a evenimentului. "Popoarele nordice sunt de origine daca" Stefan Davidescu, coorganizator al congreselor de dacologie din anii trecuti a declarat ca la ultimul Congres International de Dacologie de la Buzau, au participat aproximativ 150 de persoane din 10 tari si a explicat cum se desfasoara un astfel de eveniment.

acum 49 luni (21 Aug 2016)

Urmasii dacilor din toata lumea sunt asteptati marti, 23 august pentru editia din 2016 a Congresului International de Dacologie, de la New York. Evenimentul este organizat de Dacia Revival International Society, organizatie fondata si condusa de Napoleon Savescu, un medic romano-american renumit, dar si controversat, pentru teoriile sale privind istoria dacilor si originea romanilor.

Potrivit site-ului propriu, organizatia condusa de Napoleon Savescu isi propune sa desfasoare o serie de activitati "pentru a readuce in drepturile ei adevarata istorie a poporului dac-roman".

Dacologii din New York

Prin statut, Dacia Revival International Society isi propune activitati de: "ocrotire si promovare a limbii si istoriei stabune in toate regiunile tarii precum si in comunitatiile daco-romanesti din afara granitelor, folosind izvoare referitoare la Daci, Vlahi si Romani; activitati de cinstire a marilor valori din trecut, care au exprimat unitatea spirituala a Daciei antice, cu prioritate a marilor personalitati uitate sau inca neintegrate la locul potrivit in cartea de istorie si de limba a poporului daco-roman;

Tot prin statut, organizatia dacologica cu sediul in New York se angajeaza sa desfasoare activitati "de ocrotire a valorilor universale ca: monumente, toponimie, embleme, simboluri din vatra Carpato-Pontico-Dunareana, impotriva poluarii, denigrarii si falsificarii", dar si sa acorde premii anuale sub forme de diplome sau alte forme de stimulare a celor interesati in "readucerea din negurile timpului a adevaratei noastre istorii, a istoriei Daciei".

Congresul de dacologie, la sediul ONU

Congresul International de Dacologie de la New York pare a fi destinat unui public-tinta, destul de restrans, singura promovare a evenimentului fiind facuta prin intermediul unui afis postat pe pagina de Facebook a Liei Lungu, o cantareata din Timisoar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro