Ce se intampla in organismul uman cand este servit cu mai mult de trei oua zilnic

Ce se intampla in organismul uman cand este servit cu mai mult de trei oua zilnic

In momentul in care nivelul bun de colesterol este scazut in corp atunci exista riscul de a suferi de afectiuni cardiace grave si atacuri de cord. - In momentul in care consumam mai multe de trei oua pe zi exista riscul sa prezentam cu 70% mai mari sanse de dezvolta diabet de tip 2.

acum 83 luni (24 Oct 2016)

Specialistii sustin ca un singur ou consumat zilnic contine 6 grame de proteine, dar si nutrienti importanti pentru organism. In plus, un singur galbenus este alcatuit din aproximativ 212 miligrame de colesterol, in conditiile in care cantitatea zilnica nu trebuie sa depaseasca 300 de miligrame. Exista doua tipuri de colesterol: lipoproteinele cu densitate mare sau "HDL", care este colesterul considerat bun pentru sanatate, dar si "LDL", cunoscut si sub numele de colesterol rau pentru organism. In momentul in care nivelul bun de colesterol este scazut in corp atunci exista riscul de a suferi de afectiuni cardiace grave si atacuri de cord.

Ce se intampla daca mancam mai multe oua pe zi:

- Nu este indicat sa consumam mai mult de trei ou pe zi, iar daca nu tinem cont de acest sfat este bine sa nu mancam galbenusul.

- Consumul de oua bogate in Omega3 poate sa ne scadea nivelul trigliceridelor din sange, un alt factor important de risc pentru organism.

- In momentul in care consumam mai multe de trei oua pe zi exista riscul sa prezentam cu 70% mai mari sanse de dezvolta diabet de tip 2.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam oua de prepelita pentru ca sunt mai putin alergene decat cele de gaina.

Pot fi consumate cinci oua de prepelita pe zi, insa de preferat fierte sau sub forma de scrob preparat in apa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro