Ce se intampla in corpul nostru dupa ce renuntam la consumul zilnic de cafea

Ce se intampla in corpul nostru dupa ce renuntam la consumul zilnic de cafea

Primele simptome care apar sunt cele specifice sevrajului: durere de cap, oboseala, schimbari de dispozitie, explica Wesley Delbridge, de la Academy of Nutrition & Dietetics. O ceasca poate avea chiar si 200 de calorii, iar daca bem mai multe cesti, este usor de observat ca se ajunge la un numar mare de calorii numai din aceasta bautura, scrie Womenshealthmag.com.

acum 45 luni (20 Aug 2015)

Primele simptome care apar sunt cele specifice sevrajului: durere de cap, oboseala, schimbari de dispozitie, explica Wesley Delbridge, de la Academy of Nutrition & Dietetics. De aceea, este bine sa le spunem rudelor, colegilor si prietenilor ca am renuntat la cafea, pentru ca ei sa inteleaga starea noastra ciudata.

Aceste efecte pot dura chiar si 10 zile si sunt mai accentuate daca inainte de renuntare consumam multa cafea: 3-4 cesti zilnic. O ceasca poate avea chiar si 200 de calorii, iar daca bem mai multe cesti, este usor de observat ca se ajunge la un numar mare de calorii numai din aceasta bautura, scrie Womenshealthmag.com. Persoanele care beau cafea neagra sunt avantajate din acest punct de vedere, pentru ca aceasta bautura stimuleaza metabolismul si vom arde mai multe calorii decat contine ea.

Marele avantaj al renuntarii la cafea este ca vom dormi mai bine, mai profund, ne vom trezi mai odihniti. Cofeina, chiar daca este consumata cu multe ore inainte de culcare, va afecta somnul si ne vom trezi obositi, cu dorinta de a bea cafea, rezultand astfel un cerc vicios. Chiar daca la inceput o sa ne simtim mai obositi din cauza renuntarii la cafea, pe termen lung ne vom odihni mai bine si vom dormi mai profund.

De asemenea, daca renuntam la cafea vom fi mai putin stresati si anxiosi, pentru ca aceasta bautura este un stimulant al sistemului nervos, declansand productia de adrenalina. In plus, este un vasoconstrictor, adica ingusteaza vasele de sange si din aceasta cauza duce la cresterea tensiunii arteriale. Cafeaua este insa o importanta sursa de antioxidanti, iar daca renuntam la ea ar trebui sa consumam alte surse alternative de antioxidanti: ceai verde, fructe si legume verzi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro