Ce se intampla in corpul nostru dupa ce incepem sa facem miscare. De ce unele persoane acuza stari de ameteala

Ce se intampla in corpul nostru dupa ce incepem sa facem miscare. De ce unele persoane acuza stari de ameteala

Cateva schimbari majore au loc in corp, odata ce renuntam la sedentarism si ne schimbam stilul de viata. Au efect ca si drogurile si chiar pot da dependenta, insa nu trebuie sa ne sperie, pentru sunt un natural, neurotransmitatori produsi de corpul nostru", explica ea.

acum 58 luni (26 May 2018)

Cateva schimbari majore au loc in corp, odata ce renuntam la sedentarism si ne schimbam stilul de viata. Dana Lucacel, instructor certificat, a explicat punctual cateva beneficii si schimbari care se petrec in corpul nostru dupa ce incepem sa facem miscare.

Unul din cele mai mari beneficii este starea de bine. "Se instaleaza starea de bine, datorita endorfinelor si serotoninei (numiti si hormonii fericirii) care se elibereaza. Au efect ca si drogurile si chiar pot da dependenta, insa nu trebuie sa ne sperie, pentru sunt un natural, neurotransmitatori produsi de corpul nostru", explica ea. Tocmai de aceea, mai arata ea, miscarea este un excelent antidepresiv. Foarte multe persoane sunt depresive, de asemenea, sunt foarte multe femei carora le este afectate functia tiroidiana, ceea ce duce la stari depresive, inapetenta", mai explica ea. Atentie, insa, instructorul atrage atenta ca e nevoie de moderatie, pentru ca excesul de activitate fizica inhiba glanda tiroida. La 80 de ani poti fi foarte activ daca mobilitatea este buna", explica ea. "Se intareste muschiul inimii, de aceea, la sportivi, inima e marita. Inima este, practic, un muschi si se produce hipertrofia. La sportivi, insa nu este o problema, ci problema apare atunci cand inima se mareste fara sa fi facut sport", mai spune Dana Lucacel. "Se mareste capacitatea vitala a plamanilor si, inculsiv functia respiratorie, dar si calitatea. Asta pentru ca sub efort, esti obligat sa inspiri puternic, la fel si cand expiri. Uneori, la inceput unele persoane pot avea senzatia de ameteala, pentru ca apare hiperventilatia", explica instructoarea. Ea a mai aratat ca alimentele de tip fastfood incarca toate tare tranzitul, iar fara miscare, apare constipatia. "Venele se pot mari, pentru ca sangele circula mai rapid", explica instructoarea.

Totusi, arata ea, sub anumite patologii, se pot limita genurile de exercitii. La fel cum mancam, respiram, cu atat mai mult cu ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro