Ce se intampla in corpul nostru dupa ce bem o cutie de Cola?

Ce se intampla in corpul nostru dupa ce bem o cutie de Cola?

Niraj Naik, un fost farmacist cunoscut acum cititorilor sai sub numele The Renegade Pharmacist, cum se semneaza pe blogul sau, a realizat un infografic prin care arata efectele acestei bauturi racoritoare asupra corpului uman, de la prima inghititura pana la o ora dupa ce suscul a fost terminat. Astfel, aflam ca dupa doar 10 minute de la consumare, in corpul nostru ajung 10 lingurite de zahar, care reprezinta cantitatea maxima recomandata de medici pentru o zi intreaga, scrie Daily Mail.

acum 108 luni (30 Jul 2015)

Niraj Naik, un fost farmacist cunoscut acum cititorilor sai sub numele The Renegade Pharmacist, cum se semneaza pe blogul sau, a realizat un infografic prin care arata efectele acestei bauturi racoritoare asupra corpului uman, de la prima inghititura pana la o ora dupa ce suscul a fost terminat.

Astfel, aflam ca dupa doar 10 minute de la consumare, in corpul nostru ajung 10 lingurite de zahar, care reprezinta cantitatea maxima recomandata de medici pentru o zi intreaga, scrie Daily Mail. Cu toate acestea, noi nu ne dam seama cat este de dulce bautura si nu ni se face greata, pentru ca acidul fosforic din Coca-Cola combate senzatia de dulce gretos si confera o aroma placuta.

Dupa 20 de minute, creste foarte mult nivelul de insulina din corp, pentru ca organismul nostru sa faca fata aportului exagerat de zahar. Cinci minute mai tarziu, productia de dopamina din creier este stimulata, conferind astfel senzatia de placere.

Mineralele esentiale organismuilui, cum sunt calciul, magneziul si zincul ajung in intestine, iar doza mare de zahar stimuleaza eliminarea calciului prin urina. Dupa o ora incepe sa aiba loc deshidratarea, dar si o pofta puternica de dulce, care ne va face iritabili.

Fostul farmacist spune ca multi oameni care sufera de diabet, colesterol sau hipertensiune iau degeaba medicamentele recomandate de medic, daca ei consuma asemenea bauturi. In scurt timp, starea de sanatate a bolnavilor se va imbunatati chiar si cu o doza mult mai mica de medicamente.

Recent, autoritatile medicale din Marea Britanie au redus cantitatea maxima de zahar recomandata zilnic de la 10 lingurite la numai 7,5 lingurite. Recent, o tanara de 18 ani a ajuns in stare grava la spital, din cauza deshidratarii si a unei infectii, stari provocate de consumul exagerat de Cola. Zoe Cross (foto) era dependenta de aceasta bautura si consuma zilnic chiar si 24 de cutii de s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro