Ce se intampla dupa arestarea lui Nicusor Constantinescu

De altfel, asa au stat lucrurile si anul trecut, cand un alt prefect, Radu Volcinschi, de asemenea sustinut de PSD (provenea chiar din structura de conducere a CJC) l-a suspendat pe Constantinescu, in august, dupa ce a constatat suspendarea de drept a mandatului acestuia, in urma masurii de arest preventiv emisa de Curtea de Apel Bucuresti. Aceste sume de bani nu au insa nici un fel de legatura cu desfasurarea alegerilor electorale in anul 2012 intrucat Consiliul Judetean Constanta a acordat in mod constant sume de bani incepand din 2004-2005, atat catre Asociatia Veteranilor de Razboi, cat si pentru aceasta comunitate a lipovenilor, motiv pentru care nu exista nici un fel de legatura de cauzalitate intre retinerea acestor fapte si necesitatea luarii arestarii preventive", a mai spus avocatul Marius Mocanu.

acum 72 luni (22 Feb 2015)

Consiliul Judetean Constanta a ramas iar fara presedinte, dupa arestarea lui Nicusor Constantinescu, pentru 30 de zile. De altfel, asa au stat lucrurile si anul trecut, cand un alt prefect, Radu Volcinschi, de asemenea sustinut de PSD (provenea chiar din structura de conducere a CJC) l-a suspendat pe Constantinescu, in august, dupa ce a constatat suspendarea de drept a mandatului acestuia, in urma masurii de arest preventiv emisa de Curtea de Apel Bucuresti.

De data aceasta, din punct de vedere juridic, lucrurile sunt mai simple. Ordinul de suspendare poate fi emis intr-un interval de 48 de ore de la comunicarea oficiala a rezolutuiei. Imediat ce se va da aceasta rezolutiei, vicepresedintii CJC au anuntat ca se va intruni o sedinta de indata, in care sa fie desemnata persoana care sa preia atributiile presedintelui. Ramane de vazut care va fi sentinta Curtii de Apel, pentru a reface scenariile referitoare la persoana care va conduce Consiliul Judetean Constanta. Mai multe personaje din politica si administratie si-au anuntat, mai mult sau mai putin oficial, intentia de a candida.

Constantinescu, acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese

Reamintim ca Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv pentru abuz in serviciu si conflict de interese. Potrivit DNA Constanta, Constantinescu este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu - trei infractiuni, din care doua in forma continuata, constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor - doua infractiuni, conflict de interese - zece infractiuni, din care cinci in forma continuata, si tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata. In ordonanta de retinere se arata ca, in cursul anului 2012, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, finantand in mod nelegal cheltuieli cu activitatile sportive, in suma de 13.305.000 lei, ce au reprezentat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro