Ce se intampla, din 1 mai, cu asiguratii care nu si-au ridicat cardul de sanatate

Ce se intampla, din 1 mai, cu asiguratii care nu si-au ridicat cardul de sanatate

"Cardul national de sanatate va fi implementat la nivel national de vineri, iar acesta va deveni unicul instrument de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru asiguratii care au intrat in posesia lui. Asiguratii pot apela numarul de telefon inscriptionat pe cardul de sanatate pentru orice probleme sau nelamuriri legate de cardul de sanatate, de luni pana vineri, intre orele 8.00 - 20.00.De ce a fost inventat cardul de sanatate Principalul scop al cardului national de sanatate este transparentizarea si eficientizarea fondurilor utilizate in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

acum 77 luni (29 Apr 2015)

"Cardul national de sanatate va fi implementat la nivel national de vineri, iar acesta va deveni unicul instrument de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate pentru asiguratii care au intrat in posesia lui.

Distribuirea cardului de sanatate catre asigurati a fost demarata in luna septembrie a anului trecut si pana in prezent au fost distribuite peste 14,3 milioane de carduri, adica peste 96 la suta. Mai sunt 500.000 de carduri care se afla inca la casele de asigurari de sanatate si 340.000 la medici de familie", a declarat, miercuri, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Vasile Ciurchea a precizat ca pentru cele aproximativ 500.000 de persoane care nu au primit cardul de sanatate, furnizorii de servicii medicale vor verifica in sistem calitatea de asigurat a acestora, pentru a le oferi serviciile necesare. Sa presupunem ca un pacient ajunge la un furnizor de servicii fara a avea cardul, pentru faptul ca l-a uitat acasa, ca nu a dorit sa il ia, ca nu l-a primit, ca l-a pierdut. Acum, ma refer la cei aproximativ 500.000 de cetateni care nu au primit cardul si au nevoie de un serviciu medical: se duc la acel furnizor de servicii medicale unde au trimitere sau unde doresc, in functie de situatie, si in sistem se vede daca a fost emis cardul.

Acesta a subliniat ca serviciile acordate fara card vor fi atent monitorizate, separat fata de serviciile acordate pe baza de card.

Cardul de sanatate este obligatoriu de la 1 mai, insa serviciile de urgenta se vor acorda fara sa fie necesara validarea acestuia. Autoritatile au subliniat ca persoanele neasigurate beneficiaza, ca si pana acum, de pachetul minim de servicii medicale. Daca il platesti, nu mai dai cardul", a explicat Vasile Ciurchea.De 1 mai se va lucra la casele de asigurari

Presedintele CNAS a mai spus ca in data de 1 mai va fi asigurata permanenta in toate casele de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro