Ce se intampla, de fapt, in Sodoma si Gomora, cetatile de unde pacatul striga la cer

Ce se intampla, de fapt, in Sodoma si Gomora, cetatile de unde pacatul striga la cer

Singurii supravietuitori ai Sodomei si Gomorei au fost Lot, nepotul lui Avraam, sotia si cele doua fiice ale acestuia. De exemplu, in cartea lui Iuda se spune "Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic.

acum 71 luni (16 May 2018)

Singurii supravietuitori ai Sodomei si Gomorei au fost Lot, nepotul lui Avraam, sotia si cele doua fiice ale acestuia. Sotia lui Lot, insa, in fuga sa spre munti, a incalcat porunca divina de a nu privi inapoi catre cetate si "s-a prefacut in stalp de sare".

Istoria cetatilor Sodoma si Gomora este consemnata in cartea Facere, capitolul 18, din Vechiul Testament. De aici aflam ca: "Zis-a deci Domnul: Strigarea Sodomei si a Gomorei e mare si pacatul lor cumplit de greu.

Dialogul dintre divinitate si Avraam continua, acesta din urma intrebandu-L succesiv pe Dumnezeu daca va distruge cele doua cetati in cazul in care in ele se vor gasi 50, 40 sau 10 oameni "drepti"?

Insa, cei 10 drepti nu au fost gasiti, iar din Biblie aflam ca "Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul. Si a stricat cetatile acestea, toate imprejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia".

Unii teologi sustin ca acest dialog al lui Dumnezeu cu Avraam este o dovada a milostivirii divinitatii care pana in ultimul moment doreste indreptarea pacatosului si salvarea lui si o dovada a dreptatii Lui (Dumnezeu nu pedepseste niciodata omul drept).

In Biblie se fac referiri la Sodoma si Gomora, ca cetati ale pacatului. De exemplu, in cartea lui Iuda se spune "Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic. Totusi, oamenii acestia, tarati de visarile lor, isi pangaresc la fel (ca si cei din Sodoma) trupul, nesocotesc stapanirea si batjocoresc dregatoriile." Sodomitii si Gomoritii, adica cei ce fac spurcaciuni in gura, imparatia lui Dumnezeu nu o vor vedea (I Cor. Din punct de vedere spiritual, acest pacat este considerat ca o amenintare grava a sfinteniei spre care omul a fost creat sa tinda. Cui ii este ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro